SuperSport Hrvatski kup, Četvrtfinale, 28.02.2024, 14:00 h, Stadion u Kranjčevićevoj
Suci: Duje Strukan
Rudeš
Rudeš
0:1(0:0) Rijeka
Niko Galešić 79'
Rijeka

[VIDEO] Bomba Galešića odvela Rijeku među četiri najbolja u SuperSport Hrvatskom kupu

Branimir Korać • srijeda, 28.02.2024.
[VIDEO] Bomba Galešića odvela Rijeku među četiri najbolja u SuperSport Hrvatskom kupu
Foto: Lana Slivar Dominić/HINA

Rijeka je izborila prolaz u polufinale SuperSport Hrvatskog kupa. Nije bilo lako, dapače, bilo je vrlo teško, ali upisana je pobjeda i Riječanima je ona najvažnija...

Znao je <>Željko Sopić da će ovo biti jako teška utakmica u kojoj neće biti nimalo jednostavno doći do pobjede. Tri dana nakon traumatičnog poraza od Dinama, Rijeka je morala zaboraviti tablicu i mjesto na kojem se Rudeš nalazi, čekalo ju je gostovanje tamo gdje se taj Rudeš ipak najbolje osjeća.

Igraj na utakmice SuperSport HNK-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Sopić je u svom kvartu promijenio postavu u odnosu na onu koja je istrčala protiv Dinama, ali njegovi igrači nikako nisu mogli probiti čvrsti blok domaćina.

Odlično je branio Matej Marković koji je u prvom poluvremenu zaustavio Mirka Marića u dva navrata i na odmor se otišlo bez pogodaka.

Drugo poluvrijeme ipak je bilo bolje i zanimljivije. Tu su gosti odmah na početku opasno zaprijetili, udarac Ivanovića domaći vratar odbija u gredu, a na odbijenoj lopti Petrovič također ne zabija, Marković brani.

Desetak minuta kasnije domaćim vratima zaprijetio je i Toni Fruk, ali Marković i to brani.

Rudeš je rijetko izlazio prema naprijed, a jedan od tih izlazaka okončan je dobrim udarcem Pasaričeka izvana, no lopta nije išla u okvir gola.

U 79. minuti trenutak odluke i potez ovosezonskog natjecanja. Dosuđen je slobodni udarac za Rijeku na više od 25 metara točno po sredini, opalio je Niko Galešić, lopta išla po sredini iznenadila Markovića preko kojeg se od grede odbija u mrežu.

Krasan pogodak vrijedan pobjede i prolaza u polufinale. Do kraja Rudeš nije ozbiljno zaprijetio i Rijeka je izborila mjesto u polufinalu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!