Rukomet

Hrvatski rukometni savez predstavlja i potvrđuje novog izbornika

Branimir Korać • srijeda, 28.02.2024.
Hrvatski rukometni savez predstavlja i potvrđuje novog izbornika
Foto: EPA

Hrvatska rukometna reprezentacija ima novog izbornika, a sutra će on biti i službeno predstavljen na najavljenoj konferenciji za medije...

Sada već tjednima se nagađa o imenu novog izbornika hrvatske rukometne reprezentacije. Goran Perkovac već je zaboravljen, a glavno ime koje je iskočilo u javnost bilo je ono Dagura Sigurdssona, sjajnog islandskog stručnjaka koji je dosad sjedio na klupi Japana.

Igraj na rukometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Hrvatski rukometni savez nije još službeno potvrdio ime novog izbornika, učinit će to na konferenciji za medije koja je zakazana za sutra u 11 sati.

No iz više izvora saznaje se kako je riječ upravo o Sigurdssonu koji je tražio dugoročan projekt i stavio potpis na višegodišnji ugovor s Hrvatskim rukometnim savezom.

Priča se malo razvukla jer je Sigurdsson bio ugovorno vezan za Japanski rukometni savez ii trebalo je prvo riješiti taj čvor, a nakon što je oslobođen ugovorne obaveze, mogao je završiti posao s HRS-om.

Hrvatska je u svakom slučaju dobila vrhunskog stručnjaka, izbornika koji je bio europski prvak s krnjom njemačkom reprezentacijom, osvojio je i olimpijsku broncu te podigao japanski rukomet.

FOTO: EPA/CHRISTOPHER NEUNDORF

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!