SuperSport Hrvatski kup, Četvrtfinale, 28.02.2024, 18:00 h, Stadion u Maksimiru
Suci: Zdenko Lovrić (Đakovo), Kristijan Novosel (Gat), Kruno Šarić (Županja)
Dinamo
Dinamo
Gabriel Vidović 9'
Fran Brodić 26'
Sandro Kulenović 56' (11m)
Luka Vrbančić 83'
4:0(2:0) Gorica
Gorica

Dinamo u šarenom sastavu lakoćom preko Gorice do polufinala SuperSport Hrvatskog kupa

Branimir Korać • srijeda, 28.02.2024.
Dinamo u šarenom sastavu lakoćom preko Gorice do polufinala SuperSport Hrvatskog kupa
Foto: Admir Buljubašić/HINA

Poznati su svi polufinalisti SuperSport Hrvatskog kupa. Nakon što su ranije prolaz izborili Lokomotiva, Hajduk i Rijeka, danas im se pridružio i Dinamo uvjerljivom pobjedom protiv Gorice...

Vrlo uvjerljivo i rezultatski i igrom Dinamo je prošao preko Gorice. Iako je Sergej Jakirović promijenio najveći dio one početne postave koja je igrala protiv Betisa i Rijeke, to na travnjaku nije imalo negativan utjecaj.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Naprotiv, dogodilo s upravo ono što se i trebalo dogoditi, ti novi igrači su se potrudili kako bi iskoristili priliku i dobar dio njih ju je i iskoristio. Gorica je s druge strane proigrala tek kada se našla u visokom zaostatku, dotad je Dinamo bio znatno bolji.

Dinamo je iz prve prave prilike stigao do vodstva. Sučić je izvrsno ubacio loptu u prostor za Gabriela Vidovića koji rutinski zabija za 1:0 već u devetoj minuti susreta.

Već u sljedećoj minuti nova velika prilika za Modre. Loše dodavanje unazad prema Radoševiću, loptu je presjekao Kulenović i odmah pronašao Brodića koji promašuje prazna vrata.

Brodić je ipak stigao do pogotka u 26. minuti. Halilović je pronašao u kaznenom prostoru Vidovića koji je pucao u blok, lopta se odbila na rub kaznenog prostora gdje je bio Brodić koji je opalio iz prve i snažno zatresao mrežu.

Pet minuta kasnije velika prilika za Goricu. Jurić je lakoćom dobio dvoboj protiv Bernauera i došao sam pred Zagorca, ali puca pokraj gola.

U drugom dijelu nije se dugo čekalo na treći pogodak Modrih. Debitant Đuro Giulio Đekić srušio je u 16 metara Vidovića, a Sandro Kulenović iz kaznenog udarca povećao je prednost.

Gorica je nakon toga opasno prijetila preko Leša koji je zatresao gredu, zatim i Solde i Matavža, imao je i Dinamo svojih prilika, a upravo on je jednu i iskoristio.

U 83. minuti Kaneko je došao do lopte na polovici Gorice, proigrao Kulenovića koji odlično vidi dolazak Vrbančića iz drugog plana, ostavlja mu loptu, a mladi veznjak Dinama lijepo pogađa u gornji kut.

Do kraja se rezultat nije mijenjao i Dinamo je proslavio uvjerljivu pobjedu i prolaz u polufinale SuperSport Hrvatskog kupa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!