Nogomet

Jakirović: 'Oni koji su manje igrali znaju zašto im skačemo po glavi u svakom kompenzacijskom treningu'

Mihaela Bradovski • četvrtak, 29.02.2024.
Jakirović: 'Oni koji su manje igrali znaju zašto im skačemo po glavi u svakom kompenzacijskom treningu'
Foto: Admir Buljubašić/HINA

Dinamo je lako slavio protiv Gorice u četvrtfinalu SuperSport Hrvatskog kupa. Modri su upisali pobjedu 4:0 iako su glavni aduti dobili odmor...

Sergej Jakirović nakon visoke pobjede 4:0 Dinama protiv Gorice, mogao je biti vrlo zadovoljan nastupom svoje momčadi. Oni najpotrošeniji su odmoreni, a ostali su upisali veliku pobjedu.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Čestitam im na odličnoj igri. Dečki su sjajno otvorili utakmicu, brzo poveli s 2:0, manje-više kontrolirali sve. Morali smo odmoriti neke igrače, neke nismo ni smjeli koristiti jer su bili roviti nakon utakmice protiv Rijeke. Ivan Cvetko je debitirao, Luka Vrbančić zabio prelijep pogodak, bila je to stvarno sjajna večer za nas. Svi igrači koji su dosad manje igrali znaju zašto im skačemo po glavi u svakom kompenzacijskom treningu, da budu spremni kad dobiju priliku. I zbog toga to ovako izgleda. Nekad im nije psihološki lako, ali treba nam svaki igrač za ovo što slijedi, još smo živi na sva tri fronta."

Dinamo je otvorio utakmicu s dva brza gola i nakon toga sve je bilo lakše.

"Naravno da ti je puno lakše kad zabiješ jedan, dva, tri pogotka pa puno mirnije privedeš utakmicu kraju i onda možeš neke stvari još provući. Mi smo svjesni da nam treba još efikasnosti, a već sam i govorio od kojih pozicija to očekujem. Kad punimo kazneni prostor onda smo i opasni, ali jako mi je važno da smo u obrani stabilni, da ne dopuštamo suparniku puno toga, iako je u ovoj utakmici u oba poluvremena bilo iskakanja. Ali, i suparnik te u nekim situacijama izigrao što moraš respektirati. Drago mi je da je iza ostala nula, da je Danijel Zagorac dobro obranio, da je dva, tri puta sjajno reagirao i podržao momčad."

Napokon je to bila utakmica s manje stresa za Jakirovića koji je mogao mirnije promatrati što se događa na terenu.

"Ne znam koji je mjerač za stres, ali ja hoću uvijek da je bolje. Želim vidjeti stvari koje radimo, pogotovo neke koje individualno prolazimo s igračima. Stvarno se stavlja naglasak na dosta stvari u kojima igrači mogu biti još bolji, pogotovo jer su to mladi igrači koji još uvijek mogu promijeniti neke navike koje su dosad stekli."

Još jednu odličnu utakmicu uz upisanu asistenciju ubilježio je Petar Sučić.

"Sučić je ušao u ozbiljan kontinuitet, sjajan je dečko, jako karakteran s iznimno visokim radnim navikama. Upija sve, nema šanse da neka informacija prođe pored njega, a to mu se vraća na terenu uz, naravno, sve njegove igračke sposobnosti. Cvetko je bio s nama na pripremama, cijelo je vrijeme tu kako smo imali problema s ozlijeđenima. Apsolutno zaslužuje tu biti. On je stoper, ali može zatvoriti i mjesto lijevog beka. Drago mi je zbog njega. Pokušavamo im olakšati prilagodbu na seniorski nogomet, ponajprije u smislu pritiska. Prije je tu bio Dinamo II kojeg više nemamo, bio je međustepenica koja je promovirala sjajne igrače. Cvetko je budućnost kluba, moramo stvarati dodatnu vrijednost, pokazati igračima iz škole da se može doći u prvu momčad. Vrbančić je već zabio u Kupu protiv Ponikvi i dečki ga već podsjećaju da sad mora dvostruko počastiti – i za onaj prvi pogodak i za ovaj sad. Dobar je vezni igrač, s idejom i vicem u glavi, igra desetku ili osmicu, kako god, ima sjajan šut, dobru završnicu. Daj mu Bože zdravlja, ima svijetlu budućnost."

Priliku protiv Gorice, dobili su i igrači koji uglavnom ulaze s klupe i nemaju veliku minutažu.

"Nisu to rezerve, 11 igrača može početi i još pet ući. Naravno da uvijek imamo plan A i plan B i sve ovisi o tijeku utakmice. Brodić svojom kvalitetom zaslužuje biti ovdje. Tu je Bruno Petković, koji je hrvatski reprezentativac i za kojeg znamo što znači Dinamu. Ali, tu su i Brodić i Sandro Kulenović, svi su oni različiti po profilu tako da ih se može iskoristiti čak i sve zajedno. Nismo to još probali, ali tko kaže da nećemo... Nama je svaki igrač potreban s obzirom na to da igramo na tri fronta i zato mi je drago da su ovako reagirali. Baš su odigrali dobru utakmicu."

Slijedi gostovanje kod Osijeka, vrlo važna utakmica za Modre.

"Iznimno važna utakmica. Znamo kakva je atmosfera na Opus areni, sjajna je, Osijek je puno goropadniji kod kuće nego u gostima i morat ćemo se jako dobro pripremiti na ono što nas tamo čeka. Nadam se da ćemo se dobro prezentirati i ostvariti pozitivan rezultat."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!