Nogomet

UEFA zabranila navijačima PAOK-a dolazak u Zagreb, posebno je rizično finale u Ateni

Filip Mihoković • četvrtak, 29.02.2024.
UEFA zabranila navijačima PAOK-a dolazak u Zagreb, posebno je rizično finale u Ateni
Foto: Pixsell

UEFA je donijela odluku o zabrani dolaska grčkih navijača PAOK-a u Zagreb na prvu utakmicu osmine finala Konferencijske lige koja će se odigrati 7. ožujka na Maksimiru...

Donesena je službena odluka Uefe o dolasku navijača PAOK-a u Zagreb. Prvi susret osmine finala Konferencijske lige između prvaka Hrvatske i momčadi iz Soluna odigrat će se 7. ožujka u Maksimiru, a grčkim navijačima bit će zabranjen dolazak, prenose Sportske novosti.

Igraj na SuperSport HNL na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Ova odluka ne dolazi kao iznenađenje budući da je isto gostovanje bilo zabranjeno i navijačima AEK-a, a otprije nam je već poznato da Dinamovi navijači imaju zabranu gostovanja u Europi do kraja sezone nakon sudjelovanja u neredima u Ateni. No poseban slučaj moglo bi biti finale Konferencijske lige u kojem nema domaćina te se igra na neutralnom terenu, a ove sezone za to je određen baš AEK-ov stadion u Ateni.

UEFA je stoga u finalu dužna osigurati karte navijačima obiju momčadi, a upitno je kako bi se riješila situacija kada bi se Modri plasirali u finale Konferencijske lige. Činjenica da su se neredi zbog kojih su navijači Dinama kažnjeni dogodili upravo u Ateni znatno umanjuje šanse potpore Dinamu njihovog 12. igrača u borbi za trofej, a postoji i mogućnost održavanja finala na drugom stadionu.

Rizik i prijetnje bi zasigurno bili na visokoj razini te preostaje vidjeti što će UEFA odlučiti u eventualnom scenariju, a Dinamo svoj put prema europskom trofeju nastavlja protiv PAOK-a, 7. i 14. ožujka.

FOTO: RAFAIL GEORGIADES / EUROKINISS/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!