Zimski sportovi

Veleslalom u Aspenu: Nezaustavljivi Odermatt do 11. pobjede u nizu, Zubčić tek 15.

Mario Borko • petak, 01.03.2024.
Veleslalom u Aspenu: Nezaustavljivi Odermatt do 11. pobjede u nizu, Zubčić tek 15.
Foto: EPA

U osmom veleslalomu ove sezone održanom u američkom Aspenu pobjedu je kao i u sedam prethodnih odnio Marco Odermatt, a Filip Zubčić nije se najbolje snašao i završio je na 15. mjestu…

U Aspenu posebnom skijalištu za hrvatsko skijanje, gdje je svoju prvu pobjedu u karijeri s brojem 64 ostvario Ivica Kostelić, a njegova sestra Janica dva puta bila najbrža u slalomu, ovog se vikenda voze tehničke discipline. U petak je na rasporedu bio osmi veleslalom sezone, a kao i u svim do sad održanim slavio je Švicarac Marco Odermatt ispred sunarodnjaka Loica Meillarda i Norvežanina Atle Lie McGratha.

Igraj skijaške utrke na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Filip Zubčić utrku je završio tek na 15. mjestu, ali je usprkos slabijem rezultatu ostao na drugom mjestu u ukupnom poretku ove discipline. Hrvatski skijaš nije se najbolje snašao na stazi na kojoj još nikada nije vozio. U prva dva sektora prve vožnje bio je spor, u trećem je napravio pogrešku i iako je do cilja malo popravio vrijeme, bilo je to dovoljno tek za 14. poziciju. U drugom laufu krenuo je agresivno i brzo, ali u trećem sektoru je ponovo izgubio jako puno vremena i naposljetku je završio kao 15.

U prvoj vožnji je startao i Istok Rodeš koji rijetko vozi veleslalomske utrke. Stigao je do cilja sa zaostatkom većim od pet sekundi i završio na 40. mjestu. Ipak ovo je za njega samo trening uoči slaloma koji se vozi u nedjelju.

Odermatt nastavlja svoju dominaciju. Meillard je odskijao najbolju utrku sezone, ali na kraju je kasnio 14 stotinki. Švicarci su u ovoj utrci bili svijet za sebe, trećeplasirani Norvežanin McGrath kasnio je 81 stotinku, a jedini unutar sekunde bio je još jedan švicarski predstavnik Thomas Tumler sa zaostatkom od 97 stotinki.

Zubčićevi konkurenti u borbi za drugo mjesto Steen Olsen, Henrik Kristoffersen i Žan Kranjec završili su sedmi, osmi i deseti. Tako da nisu napravili značajnu razliku i borba za drugo mjesto ostaje potpuno otvorena, a nastavlja se sutra na istom mjestu od 18 sati po hrvatskom vremenu.

FOTO: EPA/ANTONIO BAT

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!