Ostali sportovi

Iva Oberan sedma u Taškentu na Grand Slamu

HINA, Petar Jenjić • subota, 02.03.2024.
Iva Oberan sedma u Taškentu na Grand Slamu

Na IJF Grand Slamu u Uzbekistanu nastupila je i hrvatska džudašica Iva Oberan. U kategoriji do 63 kilograma zauzela je sedmo mjesto i dobila 260 bodova na svjetskoj rang ljestvici...

Hrvatska džudašica Iva Oberan zauzela je sedmo mjesto u kategoriji do 63 kilograma na turniru svjetske turneje "IJF Grand Slam Taškent".

Igraj na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Nakon što je u prvom kolu kategorije bila slobodna, Oberan je spektakularnim ipponom, nakon nešto više od minute borbe, slavila protiv iskusne Meksikanke Prisce Awiti Alcaraz, u trećem kolu rutinski je svladala Talijanku Flaviju Favorini.

U četvrtfinalu ju je čekala šesterostruka aktualna svjetska prvakinja i aktualna olimpijska pobjednica, Francuskinja Clarisse Agbengenou, tijesna borba otišla je u "golden score", gdje se Francuskinja bolje snašla te u konačnici savladala 24-godišnju Dubrovkinju. U repasažu Oberan nije uspjela pronaći rješenje za Gili Sharir te je završila nastup na sedmom mjestu.

U istoj kategoriji nastupila je Katarina Krišto te upisala po pobjedu i poraz. Bolja je bila od Španjolke Laure Vazquez Fernandez, a poraz je upisala protiv aktualne europske prvakinje Slovenke Andreje Leški.

Oberan je sa sedmim mjestom dobila 260 bodova na IJF Svjetskoj rang ljestvici. Sutra se u kategoriji do 78 kg bore Karla Prodan i Petrunjela Pavić, odnosno u kategoriji preko 78 kg Tina Radić i Ivana Šutalo.

FOTO: Gabi Juan

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!