Nogomet

Leko ponovno pobjeđuje, sa Standardom uzeo važne bodove protiv Genta

Branimir Korać • nedjelja, 03.03.2024.
Leko ponovno pobjeđuje, sa Standardom uzeo važne bodove protiv Genta
Foto: Mario Strmotić/HINA

Vrlo važnu pobjedu upisao je Standard iz Liegea u 28. kolu belgijskog prvenstva. Ugostio je momčad Genta kojem su također bodovi iznimno bitni i slavio je s 4:2...

Već sam pogled na tablicu uoči ovog dvoboja otkrivao je kako i Standard Liege i Gent trebaju pobjedu pod svaku cijenu. Standard nije u najboljoj poziciji, bio je samo dva boda iznad pozicija koje vode u Ligu za ostanak, do Lige za prvaka ne može, ali želi ostati u zlatnoj sredini gdje se može boriti za Europu uz osiguran ostanak u ligi.

Igraj na utakmice belgijskog prvenstva na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

S druge strane Gent je imao isti broj bodova kao i petoplasirani Cercle Brugge i šestoplasirani Genk, a sedmo mjesto, koje Gent trenutno drži, ostavlja ga izvan Lige za prvaka.

U konačnici do pobjede je stigao Ivan Leko sa Standardom, a u tome su pomogli i gosti. Naime u 14. minuti Gent je poveo golom Tarika Tissoudalija da bi četiri minute kasnije Nurio Fortuna zaradio isključenje.

S igračem više Standard je uspio doći do preokret i do za samo 20 minuta. Kelvin Yeboah postigao je dva gola, a po jedan su dodali Wilfried Kanga i Hayao Kawabe za velikih 4:1.

Gent je tek smanjio preko Matissea Samoisea na konačnih 4:2. Stipe Perica kod domaćina ušao je u 88. minuti.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!