Nogomet

Borna Sosa asistirao u novoj pobjedi Ajaxa, igrao i Jakov Medić

Petar Jenjić • nedjelja, 03.03.2024.
Borna Sosa asistirao u novoj pobjedi Ajaxa, igrao i Jakov Medić
Foto: EPA

U susretu 24. kola nizozemske Eredivisie, Ajax je stigao do nove pobjede. Na domaćem terenu svladao je Utrecht 2:0, a asistenciju za prvi gol upisao je Borna Sosa...

Nakon poraza od AZ Alkmaara, Ajax se vratio pobjedama u Eredivisie. Na domaćem terenu igrao je protiv Utrechta i svladao ga rezultatom 2:0. Po jedan pogodak u svakom poluvremenu bio je dovoljan za Kopljanike koji su trenutno na petom mjestu s 39 bodova. Utrecht ima sedam manje.

Igraj na utakimce Eredivisie na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Domaćin je došao do vodstva u 39. minuti susreta kada je Borna Sosa lijepo prebacio za Briana Brobbeya koji iskosa šalje loptu kroz noge protivničkom vrataru. Bio je to konačan rezultat prvog dijela, a Brobbeyju 15. pogodak u 23 utakmice.

Drugi pogodak Kopljanika stigao je u 77. minuti kada je Brobbey bio u ulozi asistenta, lijepo proigrao Kennetha Taylora, a njegov suigrač poslao loptu kraj Mattijsa Branderhorsta u mrežu. Tako se Taylor po drugi put u zadnje tri utakmice upisao u strijelce.

Ajax je ostao s igračem manje nakon što je šest minuta kasnije isključen Devyne Rensch. Nakon toga u igru je ušao Jakov Medić, a rezultat se nije mijenjao do kraja. Sosa je odigrao cijeli susret za domaćina, dok Josip Šutalo nije bio u kadru zbog ozljede na treningu.

Eredivisie, 24. kolo:
Ajax - Utrecht 2:0

FOTO: EPA/OLAF KRAAK

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!