Tenis

Sebastian Baez i Katie Boulter u tri seta do titula u Santiagu i San Diegu

Branimir Korać, HINA • ponedjeljak, 04.03.2024.
Sebastian Baez i Katie Boulter u tri seta do titula u Santiagu i San Diegu
Foto: EPA

Posljednji pobjednici na ATP i WTA Touru prošlog tjedna su Sebastian Baez i Katie Boulter. Baez je slavio u Santiagu, a Boulter u San Diegu...

Argentinski tenisač Sebastian Baez osvojio je drugi ATP turnir u dva tjedna, nakon slavlja u Rio de Janeiru, najbolji je bio i na ATP 250 turniru u Santiago de Chileu.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U finalnom meču Baez je pobijedio domaćeg igrača Alejandra Tabila s 3:6, 6:0, 6:4. Time je 23-godišnji Baez ukupno osvojio šesti ATP turnir u karijeri, a vjerojatno najbolja dva tjedna u karijeri začinjena su i najboljim njegovim dosegom na ATP ljestvici. Baez je trenutačno na 19. mjestu.

Na WTA 500 turniru u San Diegu slavila je britanska tenisačica Katie Boulter koja je u finalu bila bolja od Ukrajinke Marte Kostjuk s 5:7, 6:2, 6:2. Ranije tijekom ovog turnira Boulter je u četvrtfinalu nadjačala i najbolju hrvatsku tenisačicu Donnu Vekić.

Boulter je osvojila drugi WTA turnir u karijeri, premijerno slavlje je imala u Nottinghamu prošle godine, a time je 27-godišnja Britanka skočila na 27. mjesto WTA ljestvice.

ATP Santiago, finale:
Sebastian Baez (Argentina, 2) - Alejandro Tabilo (Čile, 4) 3:6, 6:0, 6:4

WTA San Diego, finale:
Katie Boulter (Velika Britanija) - Marta Kostjuk (Ukrajina, 6) 5:7, 6:2, 6:2

FOTO: EPA/OSVALDO VILLARROEL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!