Ostali sportovi

Petar Krešimir Knežević nokautirao Kenijca na startu olimpijskog kvalifikacijskog turnira

Branimir Korać, HINA • utorak, 05.03.2024.
Petar Krešimir Knežević nokautirao Kenijca na startu olimpijskog kvalifikacijskog turnira
Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL

U Italiji se održava olimpijske kvalifikacije za boksače i boksačice, a od hrvatskih predstavnika mdanas je uspješan bio samo Petar Krešimir Knežević...

Mladi zadarski boksač Petar Krešimir Knežević (20) pobjedom je startao na svjetskom kvalifikacijskom turniru za Olimpijske igre 2024. godine koji se održava u u talijanskom Busto Arsiziju.

Igraj na boksačke mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Naš najmlađi reprezentativac je u prvom kolu polusrednje kategorije do 71 kg svladao Kenijca Bonifacea Maina Mugandea nokautom u drugoj rundi.

Knežević je bio bolji i konkretniji od samog starta meča i prvu rundu dobio je sudačkom odlukom 3:2. U drugoj rundi ušlo se u otvorenije razmjene i naš mladi reprezentativac sredinom runde plasirao je desni direkt preko ruke točno u bradu Kenijca za nokaut i kraj meča.

Za prolazak među 16 najboljih Knežević će se boriti protiv Kirgistanca Syrgaka Abdyzhapara u četvrtak, 7. ožujka. Za plasman na Olimpijske igre potrebno je proći još tri kola i plasirati se u polufinale kvalifikacijskog turnira. Dodajmo kako je kategorija do 71 kg najbrojnija sa čak 70 boksača iz cijelog svijeta.

Drugi naš mladi reprezentativac Splićanin Marin Jelačić (22) u prvom kolu kategorije do 63.5 kg izgubio je jednoglasnom odlukom od Nijemca Assana Hansena i oprostio se od kvalifikacija.

Hrvatska prvakinja i reprezentativka Sara Beram (28) također je ispala na startu olimpijskih kvalifikacija u Italiji. Hrvatska boksačica je ispala u 16-ini finala kategorije do 60 kg od Japanke Ayake Kaguchi jednoglasnom odlukom sudaca. Beram nije se uspjela kvalificirati na Olimpijske igre u drugom pokušaju, nakon što je lani zaustavljena u odlučujućem meču četvrtfinala na Europskim igrama u Krakovu.

Eventualna treća prilika može biti na drugom svjetskom kvalifikacijskom turniru u svibnju na Tajlandu.

U srijedu u ring ulazi naš superteškaš Luka Pratljačić protiv Ukrajinca Dmitra Lovčinskija, dok će u četvrtak prve mečeve u Busto Arsiziju imati Nikolina Ćaćić (57 kg) i Marko Čalić (92 kg), a ponovo nastupa i Petar Krešimir Knežević.

Na olimpijskim kvalifikacijama u Busto Arsiziju olimpijske vize traži više od 630 boksačica i boksača iz 114 reprezentacija svijeta.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!