Ostali sportovi

Zagrebačka županija ulaže u budućnost, dodijeljeno 1.2 milijuna eura za sport i tehničku kulturu

Filip Mihoković • srijeda, 06.03.2024.
Zagrebačka županija ulaže u budućnost, dodijeljeno 1.2 milijuna eura za sport i tehničku kulturu

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić dodijelio je ugovore vrijedne 1.2 milijuna eura namijenjene za razvoj i promociju sporta i tehničke kulture, a dodatnih 87 tisuća eura osigurano je za najbolje sportaše i organizaciju velikih događaja...

Zagrebačka županija je dodijelila ukupno 1.2 milijuna eura za potporu sportu i tehničkoj kulturi, potvrdio je župan Stjepan Kožić. Ugovori su dodijeljeni predstavnicima različitih sportskih i tehničko-kulturnih organizacija, s najvećim dijelom sredstava odlazeći Zajednici športskih udruga i saveza Zagrebačke županije (935.695 eura):

"Itekako smo ponosni na rezultate koje postižu naši sportaši, a danas dodijeljena sredstva podrška su za nove uspjehe. Ovu godinu će u sportskom smislu obilježiti olimpijske i paraolimpijske igre, a znamo da je medalja s tih igara san svakog sportaša. Kada govorimo o ukupnim ulaganjima, onda dolazimo do iznosa od 1.2 milijuna eura što nas svrstava u sam vrh županija po izdvajanju za sport."

Ovaj potez naglašava predanost Zagrebačke županije u podršci sportskim aktivnostima i tehničkoj kulturi, s ciljem poticanja postizanja izvrsnosti na lokalnoj i regionalnoj razini. Ukupna sredstva od 1.2 milijuna eura svrstavaju Zagrebačku županiju među vodeće županije po izdvajanju za sport.

Vladimir Bregović, predsjednik Zajednice športskih udruga i saveza Zagrebačke županije, zahvalio se na dodijeljenim sredstvima, istaknuvši važnu ulogu županije u poticanju sportskih aktivnosti na lokalnoj i regionalnoj razini. Osvrnuo se i na nedavno proglašene najbolje sportaše Zagrebačke županije za prošlu godinu:

"Imamo se s čime ponositi, a imamo se i čemu nadati. Imamo europskih i svjetskih osvajača medalja, sada su u tijeku kvalifikacije i nadamo se će olimpijska medalja doći u Zagrebačku županiju"

Predsjednica Županijskog školskog sportskog saveza Zagrebačke županije, Ivančica Valek, izvijestila je o sjajnim rezultatima ostvarenim prošle godine unutar državnih natjecanja. Naglasila je da je uključeno 4200 učenika iz 65 školskih sportskih društava, što svjedoči o velikom interesu i angažmanu mladih u sportu na području Zagrebačke županije:

"Unutar državnih natjecanja osvojili smo 10 prvih mjesta, a jedna ekipa je nakon prvog mjesta na državnom natjecanju otišla na Svjetsko prvenstvo u sportskom plesu u Rio de Janeiru – kazala je Valek, naglasivši kako je prošle godine u sustav natjecanja bilo uključeno 4200 učenika iz 65 školskih športskih društava koji djeluju pri osnovnim i srednjim školama te centrima za obrazovanje na području Zagrebačke županije."

Darko Matić, predsjednik Parasportskog saveza Zagrebačke županije, izrazio je radost zbog uključivanja sportaša s invaliditetom u izbor za najbolje sportaše, ističući to kao znak integracije, ravnopravnosti i dobre suradnje u sportskom sektoru:

"Punih deset godina u sustavu smo financiranja Zagrebačke županije. Počeli smo s tri kluba, a sada ćemo imati 12 klubova uključenih u Parasportski savez Zagrebačke županije, a svega toga ne bi bilo bez izdašnog financiranja Zagrebačke županije. To je znak integracije, ravnopravnosti i dobre suradnje svih dionika u sportu"

Ivan Vlainić, predsjednik Zajednice tehničke kulture Zagrebačke županije, istaknuo je međunarodne uspjehe županijskih inovatora te najavio otvoreni natječaj za dodjelu županijske Nagrade tehničke kulture "Rudolf Perešin" za 2023. godinu do kraja ožujka:

"Dugi niz godina na različitim natjecanjima osvajaju se medalje, a naši su robotičari prošle godine nakon pobjede na županijskoj i državnoj razini donijeli medalju sa Svjetske robotičarske olimpijade održane u Panami."

Zagrebačka županija se ovim potezom usmjerila na bolju budućnost, a dodijeljena sredstva predstavljaju značajan doprinos razvoju sporta i tehničke kulture u Zagrebačkoj županiji te potiču daljnje postizanje izvrsnosti u tim područjima.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!