Tenis

Talijani kobni za većinu hrvatskih predstavnika, Mikrut upisao pobjedu

Petar Jenjić • srijeda, 06.03.2024.
Talijani kobni za većinu hrvatskih predstavnika, Mikrut upisao pobjedu

Pet hrvatskih tenisača nastupilo je na startu ITF turnira u Poreču, a jedini je do pobjede stigao Luka Mikrut. Preostali hrvatski predstavnici izgubili su od talijanskih...

U Poreču je otvorena 52. Istarska rivijera, a na prvom Futersu vrijednosti 15 tisuća dolara, nastupaju i hrvatski tenisači. S više ili manje uspjeha.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U prvom kolu igrao je Josip Šimundža koji je upisao poraz od sedmog nositelja, Talijana Tommasa Compagnuccija. Nakon jedan sat i 17 minuta provedenih na terenu, Compagnucci je slavio u dva seta, bilo 6:2, 6:3.

Antonio Voljavec igrao je protiv još jednog Talijana, kvalifikanta Michelea Ribecaija i izgubio sa 6:3, 6:1 nakon jednog sata i 31 minute igre. Za nastup na turniru dobio je pozivnicu organizatora.

Pozivnicu je dobio i Ante Petar Ercegović koji nije imao prevelike šanse protiv talijanskog predstavnika Francesca Ferrarija. 20-godišnjak je izgubio s dva puta po 6:1 nakon jednog sata i pet minuta igre.

Alen Bill osvojio je samo dva gema protiv Federica Arnaboldija, još jednog talijanskog tenisača. Osmi nositelj slavio je sa 6:0, 6:2 nakon jednog sata i 21 minute igre.

Jedini hrvatski predstavnik koji je upisao pobjedu u pojedinačnoj konurenciji bio je Luka Mikrut. Četvrti nositelj turnira slavio je sa 6:1, 6:2 protiv srpskog kvalifikanta Vuka Rađenovića sa 6:1, 6:2. Meč je trajao jedan sat i osam minuta, a u sljedećem kolu igrat će protiv Michelea Ribecaija.

Dodajmo i to da su u konkurenciji parova pobjedu upisali Mili Poljičak i Nikola Bašić koji su sa 6:4, 6:2 bili bolji od Artema Podorožnjija i Kristiana Tumbasa Kajga sa 6:4, 6:2.

ITF Poreč, 1. kolo:
Tommaso Compagnucci - Josip Šimundža 6:2, 6:3
Michele Ribecai - Antonio Voljavec 6:3, 6:1
Francesco Ferrari - Ante Petar Ercegović 6:1, 6:1
Alen Bill - Francesco Arnaboldi 6:0, 6:2
Luka Mikrut - Vuk Rađenović 6:1, 6:2

ITF Poreč, parovi:
Poljičak/Bašić - Podorožnji/Tubmas Kajgo 6:4, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!