Liga prvaka, nokaut faza, osmina finala - uzvrati, 06.03.2024, 21:00 h
Real Madrid
Real Madrid 1:1(0:0) RB Leipzig
RB Leipzig

RB Leipzig imao je svoje šanse, ali Real Madrid ipak ide u četvrtfinale

Petar Jenjić • srijeda, 06.03.2024.
RB Leipzig imao je svoje šanse, ali Real Madrid ipak ide u četvrtfinale

Odigrana je uzvratna utakmica osmine finala Lige prvaka između Real Madrida i RB Leipziga na Santiago Bernabeu. Na koncu nije bilo pobjednika, a takvih je ishodom zadovoljniji mogao biti domaćin koji je obranio vodstvo iz prve utakmice...

Jako dobro odigrao je RB Leipzig dvomeč protiv Real Madrida, ali ostat će samo na određenim lovorikama, ne na prolasku dalje. Nakon pobjede 0:1 u gostima, Madriđani su u drugom susretu uspjeli sačuvati stečenu prednost. Na Santiago Bernabeu završilo je 1:1, a gosti definitivno imaju za čime žaliti.

Igraj na utakmice Konferencijske lige na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Prva ozbiljnija šansa bila je pred golom Real Madrida. Dobro su povukli gosti, pucao je Lois Openda, ali njegov udarac otišao je malo kraj gola. Uslijedio je period igre bez pravih, konkretnih udaraca.

U završnim minutama prvog poluvremena Leipzig je nastavio prijetiti, odlično je pucao Xavi Simons, ali obranio je Andrij Lunin i odbio u korner. Nakon toga opet je probao Openda, no otišlo je malo kraj lijeve stative.

Jako dobro igrao je Leipzig, ali prvi je do pogotka stigao Real. Odigrao je domaćin jako dobar protunapad, Jude Bellingham proigrao Viniciusa Jr., a Brazilac udarcem s 15 metara savladao protivničkog vratara.

Nije dugo trajalo vodstvo Reala i možemo reći da su gosti zasluženo poravnali već tri minute kasnije. Ubacio je David Raum, a loptu je glavom s peterca u mrežu skrenuo Willi Orban. Imao je momentum na svojoj strani Leipzig u narednom periodu.

U nekoliko navrata dolazio je pred protivnički kazneni prostor, ali ostao je nekonkretan. Nakon ulaska Luke Modrića u 77. minuti, Madriđani su dodatno dobili na stabilnosti. U drugoj minuti sudačke nadoknade lukavo je naciljao Dani Olmo, ali pogodio je gredu.

Liga prvaka, osmina finala:
Real Madrid - RB Leipzig 1:1

FOTO: EPA/JUANJO MARTIN

Liga prvaka, nokaut faza

osmina finala - uzvrati

Real Sociedad1:2PSG
Bayern3:0Lazio
Manchester City3:1København
Real Madrid1:1RB Leipzig
Barcelona3:1Napoli
Arsenal4:2 **Porto
Atlético Madrid3:2 **Inter
Borussia D.2:0PSV Eindhoven

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!