Nogomet

Jakirović: 'Ako bude promjena, bit će jedna ili dvije'

Petar Jenjić • srijeda, 06.03.2024.
Jakirović: 'Ako bude promjena, bit će jedna ili dvije'
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

Trener Dinama Sergej Jakirović i igrač Petar Sučić najavili su utakmicu protiv PAOK-a u četvrtak. Jakirović je svjestan da se radi o ekipi koja zna igrati na rezultat, a ni tradicija igranja vodećih hrvatskih klubova protiv grčkih ne ide im na ruku...

Pred nogometašima Dinama prva je utakmica osmine finala Konferencijske lige. Na drugoj strani stajat će grčki PAOK, a dvoboj je najavio trener Modrih Sergej Jakirović na press konferenciji.

Igraj na Dinamo - PAOK na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Pred nama je zahtjevna utakmica, moramo biti maksimalno pragmatični i koncentrirani. Radi se o prgavoj, iskusnoj ekipi s nekoliko sjajnih igrača što pokazuje i to da je prvi u grčkoj ligi. Morat ćemo sprječavati njihove kontre i polukontre, napraviti sve prije uzvrata u Solunu kako bismo tamo otišli s barem pogotkom prednosti."

Postoje određeni problemi unutar momčadi s ozljedama.

"Trenutno nas je 16 i dva vratara. Bulat i Ogiwara su rekovalescenti, imamo neke nove igrače nakon nedjelje, ali smatram da će sutra svi biti na dispoziciji, kao i kod zadnjih utakmica. Ako bude promjena, bit će jedna ili dvije. Za sada neću ništa otkrivati."

Koji bi mogli biti ključni trenuci susreta?

"Moramo paziti kada imamo posjed jer PAOK u kontre i polukontre ide s dosta igrača. Najveća snaga momčad je u napadačkom trojcu koji je jako dobar. Najveći talent grčkog nogometa igra kod njih. Reći ću Giannis da je lomim jezik. Jako je kompaktan, ne smijemo dozvoliti previše prostora, morat ćemo biti čvrsti i agresivni kao i oni."

Je li pričao s igračima po pitanju discipline?

"Jesmo. Zbog visokog pulsa i emocija događaju se stvari. To je sve dio nogometnog folklora, ali ne treba davati povod. Moramo biti oprezniji što se toga tiče."

Nijedan od vodeća četiri hrvatska kluba nije svladao grčki. U 22 utakmice, imaju 15 poraza i sedam remija.

"Tradicije su tu da se ruše, nadam se da ćemo mi to sutra uspjeti. Grčke ekipe znaju igrati na rezultat, mi ćemo pokušati sve kako bismo ostvariti barem jedan gol prednosti."

Susret je prokomentirao i Petar Sučić koji se osvrnuo na još jedan veliki interes publike.

"Prije svega, sigurno je da nam je drago. Veliki je motiv izaći pred pun stadion i napravit ćemo sve od sebe kako bismo usrećili te ljude. I kad nam ide loše, navijači su sjajni i na tome im zahvaljujem."

"Potrudit ćemo se ostvariti prednost, dat ćemo sve od sebe. Igra se na dvije utakmice i ne trebamo srljati, moramo biti i pametni i pragmatični", dodao je igrač Dinama.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!