Nogomet

Lucescu: 'Dinamo možda nema intenzitet, ali zna čitati manjkavosti suparnika'

HINA, Petar Jenjić • srijeda, 06.03.2024.
Lucescu: 'Dinamo možda nema intenzitet, ali zna čitati manjkavosti suparnika'
Foto: Pixsell

Trener PAOK-a Razvan Lucescu najavio je prvi dvoboj protiv Dinama u osmini finala Konferencijske lige. Rekao je da iznimno cijeni hrvatski nogomet, a da Modri imaju veliko europsko iskustvo...

Lider grčkog nogometnog prvenstva PAOK stigao je u Zagreb na prvu utakmicu osmine finala Konferencijske lige protiv Dinama s nizom od 12 utakmica bez poraza ove sezone u Europi.

Igraj na Dinamo - PAOK na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Naime, ostvario je devet pobjeda i tri remija uz razliku pogodaka 29:12. Zanimljivo, Grci su na šest gostovanja ostvarili pet pobjeda (Beitar Jeruzalem, Hearts, HJK Helsinki, Aberdeeen, Eintracht Frankfurt), a jedini remi odigrali su na Poljudu protiv Hajduka (0:0) u prvom susretu trećeg pretkola Konferencijske lige. Međutim, PAOK je na Toumbi slavio s 3:0.

Trener solunskog sastava Rumunj Razvan Lucescu uvjeren je kako njegova momčad može uspješno preskočiti i zagrebački Dinamo u osmini finala Konferencijske lige.

"Dinamo ima veliko europsko iskustvo, to je momčad koja možda nema intenzitet, ali zna čitati manjkavosti svojeg suparnika", kazao je Lucescu koji je grčki klub preuzeo u lipnju 2021. godine, a vodio ga je i od 2017. do 2019.

"Dinamo je jako dobro organizirana ekipa koja ima zanimljive igrače. Smatram da je Mišić njihov najbolji igrač, ne samo zbog načina igre, već i zbog stava i osobnosti, te načina na koji predvodi momčad."

Rumunjski stručnjak je naglasio kako se njegova momčad bitno popravila u odnosu na početak sezone i ogled protiv Hajduka.

"Mi smo momčad koja se poboljšala od prvog dana pripreme, izbalansirani smo i kvalitetni. Znamo da je ispred nas iskusna momčad, ali ove sezone smo dobili mnogo iskustva, imamo dobre rezultate i motivaciju."

PAOK trenutačno vodi na ljestvici sa 60 bodova, bodom više od AEK-a, s tri boda više od Olympiakosa, te četiri od Panathinaikosa, a do kraja je ostalo još deset kola "Lige za prvaka". Međutim, rumunjski stručnjak, s kojim je PAOK osvojio posljednji naslov 2019., razmišlja samo o Dinamu.

"Znamo da je uvijek najvažnija sutrašnja utakmica. Svi igrači će sutra igrati kao da im je zadnja utakmica u životu. Idemo utakmicu po utakmicu, to me jedino zanima, a nakon nje ćemo odlučiti o drugim utakmicama. Imamo dovoljno spremnih igrača."

Komentirao je i činjenicu da je PAOK ove sezone već igrao protiv Hajduka.

"Teško je uspoređivati Hajduk i Dinamo. Svaka momčad ima svoj stil, ali uspoređujemo i dva potpuno različita razdoblja, protiv Hajduka smo igrali u kolovozu. Općenito iznimno cijenim hrvatski nogomet, nije slučajno da je reprezentacija bila druga i treća na svjetskom prvenstvu. Cijenim hrvatski nogomet, ali nije pravedno uspoređivati ta dva kluba", zaključio je na kraju.

FOTO: RAFAIL GEORGIADES / EUROKINISS/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!