Nogomet

Vrijeme je da Grci padnu na Maksimiru, Dinamo traži pobjedu za mirniji uzvrat

Branimir Korać • četvrtak, 07.03.2024.
Vrijeme je da Grci padnu na Maksimiru, Dinamo traži pobjedu za mirniji uzvrat
Foto: Daniel Kasap/HINA

Dinamo danas ima na rasporedu prvu utakmicu osmine finala Konferencijske lige. Modri na svom terenu dočekuju solunski PAOK…

Nakon iznenađujućeg izbacivanja Betisa, Dinamove ambicije su porasle, atmosfera se poboljšala i Modri će sada pokušati napraviti još korak dalje i preko PAOK-a izboriti prolaz u četvrtfinale Konferencijske lige.

Igraj na Dinamo - PAOK na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Na prvi pogled ždrijeb nije bio dobar, Dinamo s Grcima nema dobra iskustva, ali nije imao niti sa Španjolcima pa je eliminirao renomiranog protivnika kao što je Betis i to usred vrlo turbulentnog razdoblja u klubu i oko njega.

PAOK je druga grčka momčad s kojom se Dinamo sastaje ove sezone. U trećem pretkolu Lige prvaka eliminirao ga je atenski AEK i to u dramatičnom dvoboju u Ateni gdje je Dinamo bio na rubu prolaza, ali ipak je u samoj završnici zaustavljen.

PAOK i AEK su otprilike slične snage, Solunjani su u kvalifikacijama Konferencijske lige već osjetili hrvatski nogomet kada su eliminirali splitski Hajduk. Hajduk je mogao i bolje proći, imao je kod aktivnog rezultata i u Solunu i u Splitu dobre prilike.

U Solunu je jako teško igrati i zato će Modri pokušati već na Maksimiru doći do što boljeg rezultata kako bi mirnije dočekali uzvrat. PAOK je vrlo tvrda momčad koja dobro igra i u gostima stoga će posao biti još teži.

Međutim maksimirske tribine će ponovno biti pune, Dinamo je vratio gledatelje na stadion i u takvoj atmosferi ipak prikazuje više nego pred otužno praznim tribinama.

Što su rekli

Sergej Jakirović, trener Dinama: "Pred nama je zahtjevna utakmica, moramo biti maksimalno pragmatični i koncentrirani. Radi se o prgavoj, iskusnoj ekipi s nekoliko sjajnih igrača što pokazuje i to da je prvi u grčkoj ligi. Morat ćemo sprječavati njihove kontre i polukontre, napraviti sve prije uzvrata u Solunu kako bismo tamo otišli s barem pogotkom prednosti. Moramo paziti kada imamo posjed jer PAOK u kontre i polukontre ide s dosta igrača. Najveća snaga momčad je u napadačkom trojcu koji je jako dobar. Najveći talent grčkog nogometa igra kod njih. Reći ću Giannis da ne lomim jezik. Jako je kompaktan, ne smijemo dozvoliti previše prostora, morat ćemo biti čvrsti i agresivni kao i oni."

Razvan Lucescu, trener PAOK-a: "Dinamo ima veliko europsko iskustvo, to je momčad koja možda nema intenzitet, ali zna čitati manjkavosti svojeg suparnika. Dinamo je jako dobro organizirana ekipa koja ima zanimljive igrače. Smatram da je Mišić njihov najbolji igrač, ne samo zbog načina igre, već i zbog stava i osobnosti, te načina na koji predvodi momčad. Mi smo momčad koja se poboljšala od prvog dana pripreme, izbalansirani smo i kvalitetni. Znamo da je ispred nas iskusna momčad, ali ove sezone smo dobili mnogo iskustva, imamo dobre rezultate i motivaciju."

Mjesto, vrijeme, sudac

Zagreb, Maksimir, 21:00

Sudac: Agajev (Azerbajdžan)

Nedostaju

Dinamo: Bulat, Emreli, Rog, Stojković, Ogiwara, Kačavenda, Moharrami, Perić, Ademi, Pierre-Gabriel, Brodić

PAOK: Michailidis, Samatta, Sastre, Troost-Ekong, Živković

Prošli dvoboj

Bilo je to u Europskoj ligi u eri Vahida Halilhodžića. Dinamo je dva puta gubio s po 1:0, drugi put u posljednjem kolu na Maksimiru gdje je trebao pobjedu za prolaz, ali Salpingidis je golom u 60. minuti ugasio nade Modrih.

Prognoza

Vjerujemo u Dinamovu kvalitetu i da je spreman odnijeti prednost na uzvrat.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!