Tenis

Iva Majoli više nije izbornica hrvatske ženske teniske reprezentacije, mijenja je brat srebrnog Vatrenog

Mario Borko • četvrtak, 07.03.2024.
Iva Majoli više nije izbornica hrvatske ženske teniske reprezentacije, mijenja je brat srebrnog Vatrenog
Foto: Mario Ćužić/HTS

Nakon 12 godina na mjestu izbornice hrvatske ženske teniske reprezentacije Iva Majoli je smijenjena. Odlučio je tako Upravni odbor Hrvatskog teniskog saveza, a trebao bi je naslijediti Marin Bradarić…

Iva Majoli, nekad četvrta tenisačica svijeta koja je 1997. osvojila Roland Garros, od 2012. godine je izbornica hrvatske ženske teniske reprezentacije. Od tada je 46 puta sjedila na klupi uz hrvatske tenisačice, a tom razdoblju ostvareno je 26 pobjeda i 20 poraza. Prema pisanju Sportskih novosti Upravni odbor Hrvatskog teniskog saveza je u tijeku ovog tjedna izglasao njenu smjenu, a trebao bi je naslijediti Marin Bradarić.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Od njezinog dolaska na klupu Hrvatska je konstantno igrala u Euroafričkoj zoni, a u 11 pokušaja nije uspjela uči u viši rang koji bi omogućio borbu za nastup na završnici Billie Jean King Cupa koji je u prošlosti bio poznatiji kao Fed Cup. Prošle sezone Hrvatska je u Turskoj upisala četiri poraza i tako ispala u grupu dva Euroafričke zone, odnosno četvrti stupanj natjecanja. Tada su tri najbolje rangirane hrvatske tenisačice Donna Vekić, Petra Martić i Ana Konjuh odbile nastup za reprezentaciju, a igrale su na WTA turniru u Njemačkoj.

Novi izbornik trebao bi biti Marin Bradarić, brat srebrnog reprezentativca i bivšeg igrača Rijeke i Hajduka, Filipa. On je u dosadašnjoj trenerskoj karijeri najveći trag ostavio kao trener Mirjane Lučić Baroni, a na klupi bi trebao debitirati na turniru Euroafričke zone dva u Litvi sredinom travnja.

Prije Majoli na klupi reprezentacije sjedio je Goran Prpić koji je 2002. reprezentaciju odveo do četvrtfinala što do danas ostaje najveći uspjeh. Primjera radi Slovenija je unatoč tome što nema nijednu top 100 igračicu svijeta prošle sezone igrala u polufinalu, a aktualne pobjednice su Kanađanke kojima je u finalu bod donijela Marina Stakušić koja nikada nije bila među 400 najboljih tenisačica na svijetu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!