Nogomet

Praška Slavia ima težak posao u osmini finala, na putu joj stoji Milan

Mihaela Bradovski • četvrtak, 07.03.2024.
Praška Slavia ima težak posao u osmini finala, na putu joj stoji Milan
Foto: EPA

Milan u osmini finala Europske lige u statusu favorita dočekuje Slaviju iz Praga. Talijani će pokušati već na San Siru stvoriti ključnu razliku…

Milan se probudio u prvenstvu i sada želi nastaviti s dobrim igrama i u Europi. U osmini finala Europske lige čeka ga dvoboj protiv praške Slavije.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Milan je favorit u tom srazu, a to potvrđuje i njegova recentna forma. U posljednja dva prvenstvena kola skupio je četiri boda i to pobjedom u gostima kod Lazija te domaćim remijem protiv Atalante.

Talijani se nadaju kako mogu već u prvom dvoboju dosta toga riješiti, treba im pobjeda i to što uvjerljivija s obzirom da ih u Češkoj čeka pakleno gostovanje.

U prošlom kolu Europske lige Milan je eliminirao Rennes i to je upravo na svom travnjaku stigao do ključne pobjede slaveći s 3:0.

Sparta je pak u prošlom kolu bila slobodna s obzirom da je zauzela prvu poziciju u grupnoj fazi.

Što su rekli

Stefano Pioli, trener Milana: ""Oni su intenzivna, izravna i energična momčad. Igraju s tri jaka, fizička napadača. Njihov trener je vrlo dobar, održava visoku razinu performansi dok igrači dolaze i odlaze. Slavia je dvaput stigla do četvrtfinala u posljednjih nekoliko godina. Slavia je dvaput stigla do četvrtfinala. Uspješno je igrati", rekao je. Moramo ih poštovati."

Jindrich Trpišovsky, trener Slavije: "Za nas je praznik to što možemo igrati protiv ovakve momčadi. Igrat ćemo na jedinstvenom sradionu. Znamo sve o njima i probat ćemo pružiti što bolji otpor."

Mjesto, vrijeme, sudac

Zagreb, Maksimir, 21:00

Sudau: Meler (Turska)

Prošli dvoboj

Slavia i Milan sastaju se prvi put.

Prognoza

Milan pobjeđuje i nosi prednost na uzvrat.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!