Nogomet

Liverpool vrlo uvjerljiv u Pragu, Bayer izbjegao poraz u Azerbajdžanu

Branimir Korać, HINA • petak, 08.03.2024.
Liverpool vrlo uvjerljiv u Pragu, Bayer izbjegao poraz u Azerbajdžanu
Foto: EPA

Odigrano je preostalih sedam susreta osmine finala Europske lige, a najuvjerljiviji bio je Liverpool koji je slavio u Pragu s 5:1...

Nogometaši Milana pobijedili su prašku Slaviju na domaćem terenu 4:2 u prvom dvoboju osmine finala Europske lige, a ujedno su više od sat vremena imali na travnjaku igrača više.

Igraj na utakmice Europske lige na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Gosti su u prve velike probleme upali u 26. minuti kada su ostali s igračem manje, isključen je Diouf. Samo osam minuta kasnije Giroud je golom za 1:0 naplatio brojčanu prednost Milana, ali već u 36. minuti je bilo 1:1 kada je domaćina šokirao Doudera.

Na odmor je Milan ipak otišao uz veliku prednost od dva pogotka nakon golova u završnici prvog dijela koje su dali Reijnders i Loftus-Cheek. Slavia se nije predavala te je smanjila na 2:3 golom Schranza u 65. minuti. Talijanski velikan ipak je došao do dva gola plusa, a konačni rezultat postavio je Pulišić golom pet minuta prije kraja.

Gotovo kompletan posao na putu prema četvrtfinalu Marseille je obavio u prvoj, domaćoj utakmici, u kojoj je pobijedio Villarreal 4:0. U prvom dijelu su strijelci za Marseille bili Veretout i Aubameyang iz jedanaesterca, uz autogol Mosquere. Početkom nastavka Aubameyang je zabio novi pogodak za 4:0 nakon čega su gosti ostali i s igračem manje. Bolje se Villarreal nosio s desetoricom te nije do kraja više primio pogodak.

Freiburg je pred svojim navijačima pobijedio West Ham 1:0, a jedini je gol dao austrijski reprezentativac Gregoritsch u 81. minuti, dok su u Lisabonu Benfica i Rangers odigrali 2:2.

Dva puta su gosti iz Škotske vodili nakon što su domaću mrežu pogađali Lawrence i Sterling u prvom poluvremenu, dok su Benficu u igru vraćali Di Maria golom iz jedanaesterca te Goldson koji je u 67. minuti dao autogol za konačnih 2:2.

Cijelu utakmicu s klupe za pričuve Rangersa je odgledao hrvatski reprezentativac Borna Barišić.

Vrlo blizu prvog poraza u službenim susretima ove sezone bili su nogometaši Bayera iz Leverkusena, ali lider Bundeslige ipak je izvukao 2:2 kod Qarabaga u prvom ogledu osmine finala Europske lige.

Prije gostovanja u Azerbajdžanu Bayer je ove sezone odigrao 34 utakmice. Pobijedio je u njih 30, dok je četiri puta remizirao, protiv Bayerna, Stuttgarta te dvije Borussije, iz Dortmunda i Moenchengladbacha. Posljednji put Bayer je izgubio krajem svibnja prošle godine, u finišu prošle sezone Bundeslige od Bochuma.

Nakon sjajne igre Qarabag je nakon prvog poluvremena vodio 2:0, a golove su dali Benzia u 26. minuti te razigrani Juninho u nadoknadi prvog poluvremena. U nastavku je uslijedilo buđenje Bayera koji je smanjio preko Wirtza u 70. minuti, dok je poraz izbjegnut u 92. minuti kada je češki napadač Schick pogodio za konačnih 2:2.

Za Bayer je od 80. minute zaigrao hrvatski reprezentativac Josip Stanišić.

Liverpool je debelo zakoračio prema četvrtfinalu Europske lige nakon pobjede u Pragu kod Sparte od 5:1. Rezultat Liverpoola je bio puno bolji od igre jer je velikim dijelom, pogotovo u prvom poluvremenu, domaćin bio ravnopravan.

No, dok je Sparta svoje šanse propuštala Liverpool je punio domaću mrežu. Strijelci su bili Mac Allister u šestoj minuti iz jedanaesterca, potom Darwin Nunez u 25. minuti i sudačkoj nadoknadi prvog dijela, s tim da je jako lijep bio njegov prvi pogodak s 20-ak metara. Četvrti gol za Liverpool je dao Luis Diaz u 53. minuti, posljednji peti Szoboszlai u 94., dok je čak i za Spartu strijelac bio igrač Liverpoola, autogol je postigao Bradley.

Jednako je uvjerljivo prvu utakmicu osmine finala odradila Roma na svom Olimpicu. Rimski nogometaši svladali su premierligaša Brighton 4:0. U prvom poluvremenu su Rimljani koristili greške gostujuće obrane, a zabijali su Argentinac Dybala u 12. i Belgijac Lukaku u 43. minuti. Sve je zaokruženo golovima u nastavku Mancinija u 64. i Cristantea u 68. minuti.

U srijedu su prvu utakmicu osmine finala u Lisabonu odigrali Sporting i Atalanta, a dvoboj je okončan bez pobjednika 1:1.

FOTO: EPA/MARTIN DIVISEK

Europska liga, nokaut faza

osmina finala - prve utakmice

Sporting1:1Atalanta
Roma4:0Brighton & Hove
Qarabağ2:2Bayer Leverkusen
Sparta Prag1:5Liverpool
Milan4:2Slavia Prag
Benfica2:2FC Rangers
Freiburg1:0West Ham
Marseille4:0Villarreal

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!