Nogomet

Navijači odlučili: Bruno Petković je igrač tjedna Konferencijske lige

Filip Mihoković • petak, 08.03.2024.
Navijači odlučili: Bruno Petković je igrač tjedna Konferencijske lige
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

Nakon što je torpedirao PAOK dvama pogocima u prvoj utakmici osmine finala, Bruno Petković proglašen je za igrača tjedna Konferencijske lige, osvojivši najviše glasova u izboru navijača...

Dinamova devetka je bila najbolji igrač Konferencijske lige u prvim susretima osmine finala. U anketi organiziranoj na Uefinoj službenoj stranici, navijači su mogli izabrati najboljeg igrača u ovome tjednu, a najviše glasova dobio je Bruno Petković. Kapetan Modrih postigao je oba pogotka u jučerašnjoj pobjedi nad PAOK-om, a osim realizacijom, impresionirao je mirnoćom pri prijenosu lopte, kreirajući kvalitetne prilike za suigrače te osvojivši brojne duele protiv grčkih braniča.

Igraj na utakmice Konferencijske lige na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Petković je dvama pogocima protiv vodeće momčadi grčkog prvenstva došao do sedmog gola te postao najboljim strijelcem Konferencijske lige, pridruživši se Eranu Zahaviju iz Maccabi Tel Aviva. U SuperSport HNL-u je u 18 utakmica postigao devet pogodaka te pridodao tri asistencije, a ove sezone uz statistički doprinos, krase ga i odlike vođe, budući da je u ulozi kapetana kad Arijan Ademi nije na terenu.

Uz Petkovića te ranije spomenutog Zahavija, u konkurenciji za igrača tjedna bili su Jorrel Hato iz Ajaxa, te Jonathan David iz Lillea; sve potencijalni Dinamovi suparnici, završi li u Grčkoj zadatak koji je započeo pobjedom u Zagrebu.

Petković često ističe da mu je pobjeda uvijek na prvom mjestu, a najzadovoljniji je kada kreira prilike suigračima. Ipak, ove sezone stavio je momčad na svoja leđa, te preuzevši pritisak na sebe, predvodi Modre prema drugom europskom četvrtfinalu u četiri godine, što bi bio povijesni uspjeh i ekipama većeg renomea od Dinamovog.

Da bi se to ostvarilo, Petković i ekipa moraju odigrati drugo poluvrijeme osmine finala na razini kakvoj su bili u Zagrebu, a u Grčkoj će to morati učiniti u vrućoj atmosferi, bez podrške navijača, koji ove sezone vjerno ispunjavaju ulogu 12. igrača. Uspjeh Dinama uvelike će ovisiti o kapetanovoj formi, što više nije ni novost, a nastavi li sa sjajnim golgeterskim nizom, Modri mogu jako daleko.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!