Nogomet

Sopić: 'Na Rujevici se ne bojimo ni Real Madrida, moramo od prve minute krenuti po tri boda'

Filip Mihoković • petak, 08.03.2024.
Sopić: 'Na Rujevici se ne bojimo ni Real Madrida, moramo od prve minute krenuti po tri boda'
Foto: Nel Pavletić/PIXSELL

Vodeća Rijeka će u derbiju kola ugostiti četvrtoplasirani Osijek, a Željko Sopić najavio je borbu za bodove od prve minute...

Momčad Rijeke u prošlome je kolu uspješno apsolvirala susret s Varaždinom, pobijedivši 2:0 pogotkom i asistencijom Nike Galešića u završnici utakmice, a sada ju čeka okršaj s Osijekom u 26. kolu SuperSport HNL-a. Momčad Zorana Zekića na Rujevicu dolazi motivirana nakon remija s Dinamom u kojemu je možda zaslužila i sva tri boda, a Željko Sopić najavio je maksimalni napor u borbi za bodove od prve minute:

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Igramo niti bitniju niti manje bitnu utakmicu protiv Osijeka. Svakako će biti zahtjevno, Osijek se trenutno s nekoliko klubova bori za četvrto mjesto, a mi želimo što duže ostati tu gdje smo trenutno. Za to nam treba pobjeda protiv Osijeka i pokušat ćemo sve napraviti da to ostvarimo pred našom publikom."

Susret s Osijekom najavio je i Mirko Marić, trenutni napadač Rijeke koji se isprofilirao kao mladi igrač u slavonskome klubu. Povratnik u SuperSport HNL istaknuo je kvalitetu protivnika, napomenuvši da je u prvenstvu zaslužio više bodova nego što ima, a uvjeren je u pobjedu na domaćem terenu:

"U nedjelju nas sigurno očekuje čvrsta i zahtjevna utakmica. Iskreno mislim da je Osijek zaslužio i koji bod više nego što ima trenutno, svi smo vidjeli koliko mogu biti dobri u susretu protiv Dinama. Svi ćemo morati biti na 120 posto, a vjerujem da i hoćemo te da ćemo uz rasprodanu Rujevicu još jednom doći do sva tri boda."

Sopić je prokomentirao zdravstveno stanje Nike Jankovića, ponajboljeg igrača Rijeke koji se vraća od ozljede, a otkrio je da neće žuriti s povratkom na teren, budući da se radi o važnom igraču za igru Rijeke:

Imamo još dva treninga, Niko Janković radio je samostalne treninge sa strane, danas bi trebao ući u jedan dio treninga, a prije utakmice ćemo odlučiti hoće li biti na klupi ili ne. Posljednju riječ imat će liječnička služba, budući da znamo da se radi o ozbiljnoj ozljedi. Ne želimo ništa riskirati, previše nam je bitan igrač, a ima još dovoljno kola do kraja gdje on može participirati i pomoći ekipi."

Gosti će na Rujevicu izaći bez najboljeg strijelca SuperSport HNL-a, Ramona Miereza, koji je protiv Dinama zaradio treći žuti karton, a treneru Rijeke odsustvo najveće protivničke prijetnje nije utjecalo na pripremu susreta:

"Spremamo se za Osijek, igrao Mierez ili ne. Navijači Osijeka računaju da će momčad izboriti Europu, a mi se na Rujevici ne bojimo ni Real Madrida. Želimo li i dalje zadržati trenutne ambicije, moramo od prve minute krenuti po tri boda."

Zekićeva momčad je ove sezone nekonstantna rezultatima i igrom, a Sopić je mišljenja da je Osijek puno opasnija ekipa na domaćem terenu nego u gostima:

"Mislim da je Osijek pokazivao drugačije lice na Opus Areni, a drugačije na gostovanjima. U nogometu je tako, nekad si dobar, a nekad i loš, kao i svaka druga ekipa. Oni imaju svoje brige i borbu, kao i mi svoje, a ja nisam jedan od trenera koji voli pričati o protivnicima."

Slavonsko-primorski derbi posebno će emotivan biti za Mirka Marića, koji je oduševljavao partijama u osječkom dresu, a sada će igrati protiv bivšeg kluba u dresu Bijelo-plavih. Napadač je oduševljen dočekom koji je dobio u momčadi, a smatra da će im suradnja s vremenom samo biti bolja:

"Sigurno će biti utakmica puna emocija za mene jer je na drugoj strani klub koji mi je stvarno dao jako puno, kao što sam i ja dao klubu. Ja sam trenutno igrač Rijeke i apsolutno ću dati 120 posto od sebe da pomognem ekipi kako bi došli do željene pobjede i ostali na vrhu ljestvice. Od prvog dana su me svi prihvatili na najvišem nivou tako da sam imao osjećaj da sam ovdje već par godine, a ne mjesec dana. Vjerujem da će nam suradnja biti samo bolja."

Na posljetku je Sopić prokomentirao ždrijeb polufinala SuperSport Hrvatskog kupa u kojem će Rijeku na Kranjčevićevoj ugostiti Lokomotiva, a Hajduk na Poljudu dočekati Dinamo. Zaključio je da su u jednoj utakmici šanse za prolaz jednake za obje ekipe:

"Ja sam stvarno želio da dobijemo bilo kojeg protivnika na Rujevici, a dobili smo Lokomotivu na Kranjčevićevoj. Igra se jedna utakmica i ako želite ući u finale, morate to proći. Utakmice se igra za dva i pola-tri tjedna, a do tada tko živ, tko mrtav; zanima nas samo Osijek u nedjelju u tri sata. Da sam mogao birati, naravno da bih prije izabrao Lokomotivu, nego Hajduk ili Dinamo, ali to ništa ne znači. Lokomotiva, bez obzira na prethodni rezultat protiv nas, igra jako dobar tranzitivni nogomet koji nije lako braniti, tako da mislim da su šanse za obje ekipe 50-50."

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3434:52-1838
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!