Ostali sportovi

Aurel Benović zauzeo sedmo mjesto na parteru na Svjetskom kupu u Bakuu

Filip Mihoković • subota, 09.03.2024.
Aurel Benović zauzeo sedmo mjesto na parteru na Svjetskom kupu u Bakuu
Foto: Slobodan Kadić/HGS

Hrvatski gimnastički reprezentativac Aurel Benović ostvario je značajan nastup na Svjetskom kupu u Bakuu, osvojivši sedmo mjesto u finalu na parteru. Natjecanje je održano u subotu, a Benovićeva izvedba, iako solidna, nije mu donijela željeni rezultat u borbi za kvalifikacije za Olimpijske igre u Parizu...

Aurel Benović završio je sedmi u finalu partera na Svjetskom kupu u Bakuu. 23-godišnji Osječanin nastupio je kao posljednji u finalu, započevši s početnom ocjenom od 6.1. Unatoč izvjesnim nesigurnostima i gubicima bodova u završnom dijelu vježbe, Benović je dobio ocjenu od 13.833, što je niže nego u kvalifikacijama te mu je donijelo sedmo mjesto među osmoricom finalista.

Igraj na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U izjavi nakon natjecanja, Benović je prokomentirao svoj nastup, istaknuvši da je svoju vježbu odradio najbolje što je mogao, ali su greške utjecale na njegov plasman. Unatoč sedmom mjestu, izražava odlučnost i planira se boriti do samog kraja kako bi poboljšao svoje izglede za Olimpijske igre:

"Odradio sam svoju vježbu najbolje što sam mogao u datom trenutku, nažalost imao sam dosta grešaka i zbog toga sam završio na sedmom mjestu. Što se tiče kvalifikacija za odlazak na Olimpijske igre, na parteru sam si sada malo zakomplicirao situaciju, ali borit ću se do samog kraja. Potrudit ću se podići svoju startnu ocjenu. U Dohi ću na posljednjem Svjetskom kupu pokušati odraditi što bolju vježbu i dalje se boriti za odlazak na Olimpijske igre"

Međutim, situacija nije povoljna s obzirom na rezultate njegovih glavnih konkurenata. Jahor Šaramkov iz Bjelorusije osvojio je prvo mjesto s ocjenom 14.933, dok je vodeći u poretku kvalifikacija, Korejac Sunghyun Ryu, dodatno potvrdio svoj nastup na Olimpijskim igrama.

Benoviću preostaje još jedno ključno natjecanje na Svjetskom kupu u Dohi u travnju, gdje će se boriti za bolji plasman i dodatne bodove. Uz ozbiljnu konkurenciju, borba za put u Pariz bit će izazovna, a sutra Benović nastupa u finalu na preskoku, gdje se nada ponoviti uspješne skokove iz kvalifikacija i možda osvojiti medalju. Finale je zakazano za 9:00 sati, a hrvatski gimnastičar će biti prvi koji će nastupiti.

Foto: Slobodan Kadić /HGS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!