Ostali sportovi

Iva Oberan ostala na korak do medalje u Linzu

HINA, Petar Jenjić • subota, 09.03.2024.
Iva Oberan ostala na korak do medalje u Linzu

Hrvatska džudašica Iva Oberan nije uspjela osvojiti medalju na Grand Prixu u Linzu. U borbi za treće mjesto izgubila je od Katharine Haecker...

Hrvatska džudašica Iva Oberan zauzela je peto mjesto u kategoriji do 63 kilograma na IJF "Grand prix" turniru u Linzu.

Igraj na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Oberan se borila za broncu protiv Australke Katharine Haecker. Bio je to žestoki okršaj, napadi su sjevali s jedne i druge strane.

U posljednjim sekundama Haecker je preduhitrila napad Oberan, promijenila smjer, vratila unatrag te poentirala wazari koji joj je donio medalju. Petim mjestom Oberan je pridodala pored svojeg imena na svjetskoj rang ljestvici 252 bodova.

Dubrovkinja je u Linzu imala pet borbi, tri pobjede i dva poraza. S obzirom na status nositeljice, u prvom kolu bila je slobodna, pa je eliminacijskim borbama izašla na tatami tek u drugom kolu kada je savladala Francuskinju Perrine Saint Etienne. U trećem kolu bila je bolja od Srpkinje Jovane Bunčić, dok je u četvrtfinalu izgubila od Nizozemke Joanne van Lieshout koja je na kraju osvojila zlato. U repasažu je Oberan uspjela pobijediti Brazilku Nauanu Silvu, ali je izgubila od Haecker.

U kategoriji do 70kg nastupila je Anđela Violić, a nastup je završila s pobjedom i porazom. Pobijedila je Izraelku Mayu Kogan, poraz je upisala protiv Portorikanke Marije Perez.

Robert Klačar (-73kg) i Dominik Družeta (-81kg) poraženi su u prvom kolu.

Sutra na tatami izlaze: Karlo Prodan, Petrunjela Pavić, Helena Vuković, Ivana Šutalo, Josip Bilić i Marko Kumrić.

FOTO: Gabi Juan

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!