Nogomet

Ivanušec asistirao u pobjedi Feyenoorda, novi kiks Ajaxa

HINA, Petar Jenjić • ponedjeljak, 11.03.2024.
Ivanušec asistirao u pobjedi Feyenoorda, novi kiks Ajaxa
Foto: EPA

Feyenoord nije imao problema u 25. kolu nizozemskog prvenstva. Slavio je na domaćem terenu protiv Heraclesa, a to se ne može reći za Ajax koji je remizirao protiv Fortune Sittard...

U posljednjem susretu 25. kola nizozemskog nogometnog prvenstva Feyenoord je na stadionu De Kuip pobijedio Heracles s 3:0 smanjivši zaostatak za vodećim PSV Eindhovenom na deset bodova.

Igraj na Eredivisie na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Aktualni nizozemski prvak je poveo u 28. minuti golom Yankuba Minteha na asistenciju hrvatskog reprezentativca Luke Ivanušeca. Na 2:0 je povećao Santiago Gimenez u 41. minuti, a konačnih 3:0 postavio je u 73. minuti Igor Paixao koji je u igru ušao dvije minute ranije umjesto Ivanušeca.

Ajax je nastavio "prosipati" bodove odigravši pred svojim navijačima 2:2 protiv Fortune Sittard.

"Kopljanici" su poveli u osmoj minuti golom Kennetha Taylora, no gosti su u drugom dijelu okrenuli rezultat golovima Deroyja Duartea u 49. i Kaja Sierhuisa u 66. minuti. Ajax je u 88. uspio izjednačiti, a gol je postigao Brian Brobbey.

Josip Šutalo je odigrao cijeli susret za Ajax, Borna Sosa je igrao do 62. minute, dok Jakov Medić nije ulazio u igru. Kod Fortune je Alen Halilović ostao na klupi.

PSV vodi na ljestvici sa 69 bodova, Feyenoord ima 59 bodova, Twente je treći sa 53 boda, AZ Alkmaar na četvrtom mjestu ima 46 bodova, dok je Ajax peti sa 40 bodova.

Eredivisie, 25. kolo:
Ajax - Fortuna Sittard 2:2
Feyenoord - Heracles 3:0

FOTO: EPA/Olaf Kraak

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!