Rukomet

[VIDEO] Šoštarić: 'Izbornik je dobar lik i stvarno je užitak raditi s njim'

Branimir Korać • ponedjeljak, 11.03.2024.
[VIDEO] Šoštarić: 'Izbornik je dobar lik i stvarno je užitak raditi s njim'
Foto: EPA

Hrvatska reprezentacija u Zagrebu se priprema za nastup na kvalifikacijskom turniru za odlazak na Olimpijske igre. Prvi put reprezentaciju je okupio Dagur Sigurdsson...

Mario Šoštarić više nije novo ime u hrvatskoj reprezentaciji, nakon što je promijenio nacionalni dres i poslije Slovenije počeo nastupati za Hrvatsku, već je skupio dovoljno utakmica u dresu nove reprezentacije.

Igraj na utakmice kvalifikacija za OI na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Znamo što nas čeka sljedeći vikend, traži se viza za Olimpijske igre i motivacija je na vrhuncu. Već u prvoj utakmici tražimo samo pobjedu i ne bježimo od toga", poručuje Šoštarić.

Hrvatsku će prvi put voditi jedan od najboljih trenera svijeta Dagur Sigurdsson koji je na klupu stigao umjesto Gorana Perkovca.

"Izbornik nam je predočio svoju ideju kako vidi našu igru, gdje smo radili greške, dobro je analizirao našu igru na Europskom prvenstvu. Od nas traži bržu i odgovorniju igru, zasad sve super izgleda. Imamo još par dana rada i mislim da će sve to odlično izgledati", kaže Šoštarić i dodaje:

"On upoznaje nas, mi upoznajemo njega, naravno da treba vremena, ali dobar je lik i stvarno je užitak raditi s njim."

Problema s motivacijom nema, a srećom niti velikih problema s kadrom.

"Drago nam je da su skoro svi igrači na raspolaganju izborniku i to samo pokazuje kolika je želja prisutna kod svih nas. Možda imamo nekih manjih ozljeda, ali to se narednih 5-6 dana zaboravlja, svi imamo isti cilj. Kao što je izbornik rekao - disciplina i samo fokus na to što nas čeka."

VIDEO: HRS

FOTO: EPA/RONALD WITTEK

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!