Nogomet

Al Nassr bez polufinala AFC Lige prvaka, Brozović nije zabio u raspucavanju

Branimir Korać • ponedjeljak, 11.03.2024.
Al Nassr bez polufinala AFC Lige prvaka, Brozović nije zabio u raspucavanju
Foto: EPA

Doprvak Ujedinjenih Arapskih Emirata, Al Ain, prvi je polufinalist AFC Lige prvaka. U uzvratnom susretu četvrtfinala u raspucavanju je bio bolji od Al Nassra...

Nakon što je Al Ain na svom travnjaku s tijesnih 1:0 slavio protiv Al Nassra, u uzvratu je sve bilo otvoreno i vodila se velika borba. Odluke o putniku u polufinale nije bilo niti nakon 120 minuta igre pa su gosti uz više mirnoće u raspucavanju s 11 metara prošli dalje.

Igraj na utakmice AFC Lige prvaka na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Al Nassr nije u dobrom momentu i to se osjetilo u ovom susretu. Tri utakmice zaredom ostao je bez pobjede, prije četiri dana izgubio je i od Jovićevićevog Al Raeda u domaćem prvenstvu gdje se Al Raed bori za opstanak, a niti ovdje nije dobro krenulo.

Marokanac Soufiane Rahimi s dva gola odveo je Al Ain do prednosti 2:0, ali nadu domaćinu vratio je u sudačkoj nadoknadi prvog dijela Abdulrahman Ghareeb.

U drugo poluvrijeme Al Nassr je puno bolje krenuo i došao je do poravnanja autogolom Khalida Eise u 51. minuti. Bio je to znak Al Nassru da krene još jače i pritisne goste što mu se i isplatilo u 72. minuti kada Alex Telles zabija 3:2 i poništava prednost Al Aina iz prvog susreta.

Bio je to ujedno i rezultat regularnog dijela te se krenulo u produžetke. Tamo je Al Nassr nakon manje od deset minuta ostao s igračem manje zbog isključenja Aymana Yahye, a novi problem nastaje u 104. minuti kada Sultan Al Shamsi, adut s klupe poravnava na 3:3.

Al Ain imao je polufinale u džepu do 118. minute kada domaćin zarađuje kazneni udarac, realizirao ga je Cristiano Ronaldo koji je ranije tijekom susreta promašio gotovo nemoguće iz same blizine.

Susret je odlučen u raspucavanju s 11 metara gdje je prvi loptu uzeo Marcelo Brozović, ali Eisa brani njegov pokušaj, Osim Brozovića neuspješni su bili i Alex Telles i Otavio, jedino je Ronaldo zabio, a s druge strane Al Ain je imao mirne i precizne izvođače.

Al Ain tako prolazi u polufinale gdje će igrati protiv Al Hilala ili Al Ittihada. Al Hilal ima 2:0 prednost iz prvog susreta.

AFC Liga prvaka, četvrtfinale:
Al Nassr - Al Ain 1:3 penali, 4:3, 3:2 (0:1)

FOTO: EPA/ALI HAIDER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!