Košarka

Zubac dvoznamenkast u porazu od Minnesote, Šamanić starter, Bogdanović suzdržan

Branimir Korać • srijeda, 13.03.2024.
Zubac dvoznamenkast u porazu od Minnesote, Šamanić starter, Bogdanović suzdržan
Foto: EPA

Trojica Hrvata nastupila su noćas u NBA ligi. Najbolji bio je Ivica Zubac dok je neuobičajeno tih bio Bojan Bogdanović...

U utakmici večeri Los Angeles Clippersi upisali su dosta uvjerljiv poraz kod kuće od Minnesote i tako sada zaostaju gotovo četiri pobjede za vodećom pozicijom na Zapadu. Minnesota je tu, na vrhu su Thunder i Nuggetsi, a Timberwolvesi imaju isti broj pobjeda, samo poraz više.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Clippersi su odlično otvorili utakmicu i imali su dvoznamenkastu prednost nakon prve četvrtine, ali tu igru napušta zbog problema s leđima Kawhi Leonard i Minnesota radi preokret te do kraja odnosi pobjedu.

Ivica Zubac imao je težak zadatak boriti se s Rudyjem Gobertom te je završio s deset poena i osam skokova dok je Gobert imao osam poena, 11 skokova i dvije blokade.

Anthony Edwards bio je prvo ime susreta s 37 poena i osam skokova, Nickeil Alexander-Walker bio je x-faktor s klupe s 28 poena i tricom 5/6, a Mike Conley dodao je 23 poena. Kod poraženih Paul George ubacio je 22 poena, a James Harden 12 uz sedam asistencija.

Thunder je poražen kod kuće od Pacersa koji se grčevito bore za mjesto među šest najboljih na Istoku. Svi starteri Indiane imali su šut iz igre na 50 posto ili više, na kraju su Pacersi šutirali 54 posto, a Thunder 43 posto što je i presudilo.

Myles Turner ubacio je 24 poena, a po 18 su dodali Pascal Siakam (11 skokova) i Tyrese Haliburton (12 asistencija). Kod Oklahoma Cityja Shai Gilgeous-Alexander ubacio je 30 poena uz deset skokova, a Luguentz Dort dodao je 18 poena.

Luka Šamanić još jednom je startao za Utah Jazz, ovaj put u domaćem porazu od Boston Celticsa. Hrvatski internacionalac odradio je 14 minuta i ubacio sedam poena (1/3 za dva, 1/1 za tri, 2/2 slobodna) uz sedam skokova.

Celticsi su susret prelomili serijom 20:0 na prijelazu iz treće u četvrtu četvrtinu, a predvodili su ih Jayson Tatum s 38 poena i šest skokova te Derrick White s 24 poena. Kod Jazza Keyonte George ubacio je 26 poena, Jordan Clarkson 21, a Collin Sexton 20.

Bucksi su teško stradali kod Sacramenta koji ih je uvjerljivo svladao sa 129:94. Kingsi su održali lekciju Bucksima kod kojih je jedino Giannis Antetokounmpo bio na visokoj razini s 30 poena i 13 skokova. Na drugoj strani De'Aaron Fox ubacio je 29 poena uz sedam asistencija.

Bojan Bogdanović bio je vrlo suzdržan u pobjedi Knicksa protiv Sixersa. New York je uvjerljivo slavio sa 106:79, a Bogdanović za 22 minute nije ubacio niti poena uz samo dva pokušaja iz igre. Tome je dodao dva skoka.

NBA:
Los Angeles Clippers - Minnesota Timberwolves 100:118
Oklahoma City Thunder - Indiana Pacers 111:121
Utah Jazz - Boston Celtics 107:123
Sacramento Kings - Milwaukee Bucks 129:94
New York Knicks - Philadelphia 76ers 106:79
San Antonio Spurs - Houston Rockets 101:103
Memphis Grizzlies - Washington Wizards 109:97

FOTO: EPA/ALLISON DINNER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!