Tenis

Rune preokretom protiv Fritza izborio meč protiv Medvjedeva

HINA, Petar Jenjić • četvrtak, 14.03.2024.
Rune preokretom protiv Fritza izborio meč protiv Medvjedeva
Foto: EPA

Odigrana su i preostala četiri meča osmine finala za tenisače u Indian Wellsu. Prevelikih iznenađenja nije bilo, a novo nije uspio priprediti Luca Nardi koji je izgubio od Tommyja Paula...

U konkurenciji tenisača na Indian Wellsu, Tommy Paul je prvi put u karijeri došao do četvrtfinala u kalifornijskoj oazi. Na najbolji način je iskoristio činjenicu da mu s druge strane mreže nije stajao prvi tenisač svijeta Novak Đoković, već 123. s ATP ljestvice, 20-godišnji Luca Nardi.

Igraj na Indian Wells (m) na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Talijanski tenisač u srijedu nije bio jednako inspiriran kao u pobjedi nad prvi igračem svijeta, a Paul je slavio s uvjerljvih 6:4, 6:3 za jedan sat i 20 minuta igre.

Amerikanac će za plasman u polufinale igrati protiv Norvežanina Caspera Ruuda koji je s 3:6, 7:6, 6:4 svladao francuskog veterana Gaela Monfilsa. Meč je trajao gotovo dva i pol sata, a Ruud je u drugom međusobnom dvoboju stigao do prve pobjede.

Nakon što je prošle godine izgubio u finlu od Carlosa Alcaraza, Rus Danil Medvjedev želi do svoje prve titule na ovom Mastersu. Na putu do četvrtfinala stajao mu je Grigor Dimitrov koji ipak nije bio previsoka prepreka.

Medvjedev je slavio s dva puta po 6:4 nakon jednog sata i 17 minuta igre, a za plasman u polufinale igrat će protiv Danca Holgera Runea koji je u zadnjem meču dana bio bolji od Amerikanca Taylora Fritza.

Rune je izgubio prvi set sa 6:2, drugi dobio sa 7:6 nakon što je spasio i jednu meč loptu, dok je u trećem slavio sa 6:3. U drugom međusobnom dvoboju stigao je do prve pobjede.

Indian Wells, osmina finala:
Casper Ruud - Gael Monfils 3:6, 7:6 (3), 6:4
Tommy Paul - Luca Nardi 6:4, 6:3
Danil Medvjedev - Grigor Dimitrov 6:4, 6:4
Holger Rune - Taylor Fritz 2:6, 7:6 (2), 6:3

FOTO: EPA/MAST IRHAM

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!