Nogomet

West Ham želi nadoknaditi zaostatak iz prve utakmice

Petar Jenjić • četvrtak, 14.03.2024.
West Ham želi nadoknaditi zaostatak iz prve utakmice
Foto: EPA

Slijedi nova borba za četvrtfinale Europske lige. West Ham i Freiburg po četvrti će put ove sezone ukrstiti koplja, a njemačka momčad brani prednost iz prve utakmice...

Borba za četvrtfinala Europske lige večeras će biti u punom jeku. Jedna od utakmica igrat će se i na londonskom stadionu gdje će West Ham ugostiti Freiburg. Dvoboj počinje u 18:45 sati, a sudit će ga Talijan Marco Guida.

Igraj na West Ham - Freiburg na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Proteklog četvrtka Freiburg je bio domaćin. Bio je to dvoboj u kojem smo vidjeli ukupno 29 udaraca, a samo jedan od njih završio je u mreži. Junak njemačke ekipe bio je austrijski nogometaš Michael Gregoritsch koji je zatresao protivničku mrežu u 81. minuti susreta i donio malo ugodniji put prema Londonu.

U Bundesligi nije bio tako uspješan. Još 20. siječnja upisao je pobjedu protiv Hoffenheima od 3:2, nakon čega je uslijedio nekoliko slabijih rezultata. Prva sljedeća pobjeda stigla je proteklog vikenda na gostovanju kod Bochuma koje su dobili s 2:1. Strijelci su bili Maximilian Eggestein i Gregoritsch. Trenutno je na osmom mjestu s 33 boda, sedam bodova daleko od europskih pozicija.

S druge strane, West Ham je prije prve utakmice gostovao kod Evertona i upisao lijepu pobjedu od 3:1. Između te i današnje utakmice bio je domaćin pretposljednjem Burnleyju. Nakon prvog poluvremena gubio je 0:2, da bi u drugom dijelu golovima Lucasa Paquete i Dannyja Ingsa stigao do boda. Trenutno je sedmi s ukupno 43, četiri manje od šestog Manchester Uniteda.

David Moyes nema baš prevelikih briga oko izostanaka igrača. Jedan od onih koji možda neće nastupiti je Emerson koji se ozlijedio upravo u prošlom međusobnom dvoboju i sada polako radi na svom povratku. Maxi Cornet ima problema s ozljedom i sigurno neće biti u kadru Čekićara.

U kadar njemačke momčadi vraća se branič Philipp Leinhart, ali Noah Weisshaupt neće večeras biti na raspolaganju treneru Christianu Streichu. Matthias Ginter izašao je 15 minuta prije kraja utakmice protiv Bochuma, ali ne čini se da je išta ozbiljnije. Kolo za vikend preskočio je i Jordy Makengo, dok su van kadra još: Kenneth Schmidt, Max Rosenfelder i Daniel Kofi-Kyereh.

Dodajmo i to da su West Ham i Freiburg igrali i u grupnoj fazi. Prva utakmica u Njemačkoj otišla je na stranu Čekićara (1:2) koji su slavili i pred svojim navijačima rezultatom 2:0.

Što su rekli

David Moyes, trener West Hama: "Igrali smo protiv Freiburga tri puta ove sezone, tako da i ovoga puta moramo tražiti pobjedu. Znamo koji nam ishod treba, a hoće li to biti nakon 90 ili 120 minuta, mislim da nam je glavni fokus doći do pobjede na koji god način. Napravit ćemo sve kako bismo prošli dalje jer se želimo natjecati i igrati dobro."

Christian Streich, trener Freiburga: "Znamo da možemo nešto ostvariti u četvrtak, ali ne želimo previše razmišljati o tome. Moramo raditi na sebi i nakon toga pričati što smo napravili. Imali bismo isti plan i da je prva utakmica završila 0:0 ili da smo mi izgubili 1:0. Nije važno. Bitno je kako ćemo implementirati naš plan igre, koliko ćemo hrabrosti moći pokazati i kako se možemo momčadski braniti."

Mjesto, vrijeme, suci

London Stadium, London, 18:45

Sudac: Marco Guida (Italija)

Nedostaju

West Ham: Cornet (ozljeda), Emerson pod upitnikom

Freiburg: Weisshaupt, Schmidt, Rosenfelder, Kofi-Kyereh (ozljede), Makengo (bolest)

Zadnji susret

Freiburg je na domaćem terenu došao do minimalne pobjede od 1:0.

Prognoza

West Ham bi se trebao dobro razigrati pred svojim navijačima i večeras osigurati prolazak dalje, iako mu neće biti nimalo lagano.

FOTO: EPA, VINCE MIGNOTT

Europska liga, nokaut faza

osmina finala - uzvrati

FC Rangers0:1Benfica
Slavia Prag1:3Milan
Villarreal3:1Marseille
West Ham 5:0Freiburg
Atalanta2:1Sporting
Bayer Leverkusen3:2Qarabağ
Brighton & Hove1:0Roma
Liverpool6:1Sparta Prag

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!