Ostali sportovi

Karlo Mikešić na Europskom prvenstvu postavio nove državne rekorde

Sportnet, Petar Jenjić • petak, 15.03.2024.
Karlo Mikešić na Europskom prvenstvu postavio nove državne rekorde

U Velikoj Gorici održano se Europsko prvenstvo u powerliftingu. U kategoriji do 105 kilograma nastupio Karlo Mikešić, postavivši nove državne rekorde u čučnju, mrtvom dizanju i ukupno zbroju svih disciplina...

Europsko prvenstvo u powerliftingu (European open classic powerlifting championship 2024.) održano je u Velikoj Gorici od 12. do 17. ožujka 2024., u organizaciji Europske powerlifting reprezentacije i Hrvatskog powerlifting saveza po pravilima IPF - International powerlifting federation.

Kao dio hrvatske powerlifting reprezentacije, u kategoriji Open do 105 kilograma, natjecao se Karlo Mikešić, jedan od najboljih hrvatskih powerliftera.

U čučnju je podigao 310 kilograma, u bench pressu 185 kilograma, a u mrtvom dizanju 340 kilograma. Njegov total (ukupan zbroj sve tri discipline) bio je 835 kilograma i natjecanje je završio na sedmom mjestu u svojoj kategoriji.

Čučanj, mrtvo dizanje i total su novi hrvatski državni rekordi u kategoriji do 105 kg. Karlo je član powerlifting kluba Rebel warrior iz Sinja.

FOTO: Screenshot

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!