Košarka

Pacersi u borbi za šesto mjesto dočekuju oslabljene Cavalierse

Branimir Korać • ponedjeljak, 18.03.2024.
Pacersi u borbi za šesto mjesto dočekuju oslabljene Cavalierse
Foto: EPA

Zgusnuti NBA ritam donosi i večeras niz zanimljivih dvobojima. Jedan od onih koji budi pozornost jer i dvoboj Pacersa i Cavsa u Indianapolisu…

Polako ulazimo u završnicu regularnog dijela sezone NBA lige i hvataju se pozicije za doigravanje. Šest najboljih u svakoj konferenciji ulazi izravno u doigravanje dok još po četiri u svakoj konferenciji ulazi u play-in.

Igraj na Indiana Pacers - Cleveland Cavaliers na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U obje konferencije sve je jasnije kojih će to deset momčadi nastaviti s nastupima i nakon završetka regularnog dijela sezone iako ne treba na Zapadu prerano otpisati Rocketse koji unatoč ozljedi Alperena Senguna imaju veliku seriju pobjeda i desetoplasirani Lakersi bježe im samo 3.5 pobjede.

Na Istoku se vodi velika bitka za pozicije u doigravanju, odnosno za izbjegavanje play-ina. Kako stvari trenutno stoje u njemu će završiti Chicago Bullsi i Atlanta Hawksi dok od narednih pet ekipa u konferencijskom poretku, pokušava se ugurati među tri izravno u doigravanju.

Cleveland Cavaliersi u ovom trenutku čine se izvjesnim sudionikom doigravanja i izbjegavaju play-in. Trenutno su na trećem mjestu Istočne konferencije, imaju određenih problema s izostancima i to je utjecalo na posljednje rezultate.

S omjerom 42-25 još su u igri za drugo mjesto na Istoku s obzirom da im Milwaukee Bucksi bježe svega 1.5 pobjedu. Tek što im se vratio nakon problema s koljenom Donovan Mitchell, mora na novu pauzu, ovaj put ipak kraću, ali zbog loma nosa neće igrati večeras protiv Pacersa.

Pacersi su usred borbe za ulazak u šest, na omjeru su 38-30 i trenutno drže željenu šestu poziciju, ispred njih su Knicksi i Magic s malom prednosti, a odmah iza njih s omjerom 37-30 prijete Philadelphia 76ersi i Miami Heat. Svaka utakmica je bitna, posebno Pacersima koji se grčevito bore da izbjegnu play-in.

Mjesto, vrijeme

Indianapolis, Gainbridge Fieldhouse, 0:00

Prošli dvoboj

Dva puta su se ove sezone susreli Pacersi i Cavsi i oba puta slavila je Indiana. U Clevelandu je slavila sa 125:113 dok je na svom parketu bila bolja sa 121:116 unatoč 38 poena Donovana Mitchella.

Prognoza

Pacersi su kompletniji, igraju kod kuće i čine se da su u ovom trenutku u boljoj formi.

FOTO: EPA/ALLISON DINNER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!