Tenis

Istarska rivijera: Sutra kreće turnir u Opatiji, Brkić u zadnjem kolu kvalifikacija

Sportnet, Petar Jenjić • ponedjeljak, 18.03.2024.
Istarska rivijera: Sutra kreće turnir u Opatiji, Brkić u zadnjem kolu kvalifikacija

U srijedu kreće treći po redu turnir Istarske rivijere. Tenisači nastupaju u Opatiji gdje je na korak do glavnog turnira stigao Jerko Brkić...

Hrvatski tenisač Jerko Brkić izborio je posljednje kvalifikacijsko kolo trećeg iz ciklusa turnira "Istarske rivijere" u Opatiji.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Nakon što je eliminirao drugog nositelja kvalifikacija, Slovenca Mihu Vetriha, s dva puta po 6:3, u nastavku je bio uspješniji od još jednog slovenskog igrača Aljaža Jerana 6:0, 6:4. Za ulazak u glavni turnir Brkić će se sutra boriti protiv talijanskog tenisača Lorenza Vatteronija.

Upravo je Vatteroni iz daljnjeg natjecanja izbacio našeg igrača, Alena BIlla 6-4, 6-1, a u igri za glavni turnir više nije ni Emanuel Ivanišević, koji je izgubio od Slovenca Jana Kupčiča 6:2, 6:1.

Domagoj Bilješko također je zabilježio poraz, izgubivši od Talijana Emanuellea Mazzeschija 6:3, 3:6, 10-4, a Nikola Bašić, prvi nositelj kvalifikacija, ispao je od Nijemca Noaha Turnera 6:3, 6:2.

Osim posljednjeg kvalifikacijskog kola, sutra počinje i glavni turnir u Opatiji na trećem M15 Futures turniru "Istarske rivijere". U ždrijebu su šestorica hrvatskih tenisača u pojedinačnoj konkurenciji, a isto toliko i u igri parova.

Od naših sutra će na teren Mili Poljičak, koji se u 1. kolu sastaje s Nijemcem Marcom Majdanžićem. U srijedu nastupaju Luka Mikrut, Ante Petar Ercegović, Lovro Maričić, Mateo Martinović i Duje Markovina.

U igri parova sutra će se za nastup u 2. kolu boriti kombinacije Mili Poljičak - Luka Mikrut, Nikola Bašić - Alen Bill, Jerko Brkić - Marino Jakić, Vito Horvat - Deni Žmak, Igor Aničić - Mateo Martinović, te Lovro Maričić - Antonio Voljavec.

Turnir u Opatiji traje do nedjelje.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisATP Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!