Košarka

NBA G liga: Jako dobar nastup Karla Matkovića u porazu Birminghama

Petar Jenjić • srijeda, 20.03.2024.
NBA G liga: Jako dobar nastup Karla Matkovića u porazu Birminghama

Karlo Matković upisao je double-double učinak za Birmingham Squadron u NBA G ligi. Hrvatski centar odigrao je dobru utakmicu, ali njegova momčad izgubila je od Osceola Magica...

Već desetu utakmicu za Birmingham Squadron odigrao je hrvatski centar Karlo Matković koji je napustio Cedevitu Olimpiju i otišao put New Orleans Pelicana gdje igra za spomenutu razvoju ekipu u NBA G ligi.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U tom periodu bilježi u prosjeku 17 poena, 7.7 skokova i 1.9 asistencija, a sinoć je ubilježio još jedan značajan nastup u domaćoj utakmici protiv Osceola Magica koji je ipak odnio pobjedu.

Gosti su slavili rezultatom 142:118 i tako došli do šeste pobjede u zadnjih sedam utakmica čime ostaju vodeća momčad svoje Divizije s omjerom 20-9.

S druge strane, Birminghamu je bio četvrti poraz u zadnjih pet utakmica te je trenutno na sedmom od osam mjesta iste Divizije (14-17).

Prvo ime pobjedničke ekipe bio je Alex Morles s 24 poena i deset skokova, dok je Mac McClung dodao 23 poena, pet skokova i 11 asistencija.

Dereon Seabron ubacio je 31 poen i dodao pet skokova za poražene, dok je Matković dodao 20 koševa (7/13 za dva, 2/4 za tricu), 11 skokova, četiri asistencije i dvije blokade.

NBA G liga:
Birmingham Squadron - Osceola Magic 118:142

FOTO: ABA liga/Dragana Stjepanović

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!