Košarka

Derbi vodećih ekipa Istočne konferencije igra se u Bostonu

Petar Jenjić • srijeda, 20.03.2024.
Derbi vodećih ekipa Istočne konferencije igra se u Bostonu
Foto: EPA

Večeras je na rasporedu treći po redu ovosezonski dvoboj Boston Celticsa i Milwaukee Bucksa. Bit će to ujedno i utakmica dvije najbolje momčadi Istočne konferencije...

U noći sa srijede na četvrtak igra se osam utakmica na NBA parketima, a ona najzanimljivija definitivno će se odigrati u TD Gardenu gdje će Boston Celticsi biti domaćini Milwaukee Bucksima. Dvoboj počinje 30 minuta iza ponoći po hrvatskom vremenu.

Igraj na Boston Celtics - Milwaukee Bucks na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Iako se radi o dvoboju prve i druge momčadi Istočne konferencije, Boston ima čak deset pobjeda više od protivnika. U kadar Bucksa nedavno se vratio Khris Middleton, momčad je povezala dvije pobjede, no još uvijek je jako daleko od Celticsa. Obje su stigle na domaćem terenu, prvo su svladali Philadelphia 76erse (114:105), a nakon toga i Phoenix Sunse rezultatom 140:129. U Boston se tako vraća i njihov trener Doc Rivers koji je sa Celticsima bio NBA prvak 2008. godine.

Osim dva uzastopna poraza početkom ožujka, od Cleveland Cavaliersa (105:104) i Denver Nuggetsa (115:109), Boston Celticsi upisali su čak 17 pobjeda od početka veljače, a trenutno su na nizu od šest slavlja. U slučaju večerašnje pobjede, već bi početkom sljedećeg tjedna mogli osigurati prvo mjesto uoči početka doigravanja, kao najbolja momčad cijele lige.

O današnjem ishodu definitivno će ovisiti i zdravlje pojedinih igrača na obje strane terena. Kod Celticsa su pod znakom pitanja nastupi trojice igrača: Jruea Holidaya, Jaylena Browna i Sama Hausera, dok se Jayson Tatum i Al Horford vraćaju u kadar nakon što su propustili zadnju utakmicu i spomenutu pobjedu protiv Pistonsa.

S druge strane, dvoboj sa Celticsima sigurno će propustiti MarJon Beauchamp, dok je nastup Giannisa Antetokounmpa pod znakom pitanja. Grčki košarkaš ima bol u lijevoj tetivi pa je njegov trenutni status day-to-day. S obzirom na protivnika, definitivno bi mogao stisnuti zube.

Ove dvije ekipe ove su sezone odigrale dva međusobna dvoboja. U prvom je Boston slavio na domaćem terenu sa 119:116, dok su u drugom Milwaukee Bucksi, pred svojim navijačima, upisali visoku pobjedu od 135:102. Prednost je domaćeg terena za Celticse, ali neće im zasigurno biti nimalo lagano.

Što su rekli

Joe Mazzulla, trener Boston Celticsa: "Igrače ne trebam dodatno motivirati. Najveća snaga ove momčadi jest njena svlačionica, ne trebam ništa napraviti kako bih ih motivirao. Oni to rade samostalno."

Doc Rivers, trener Milwaukee Bucksa: "Celticsi su najbolja ekipa u NBA ligi ove sezone. U Gardenu želite pobijediti, želimo pobijediti u svakoj utakmici, ali opet, to je samo jedna utakmica. Međutim, i jedni i drugi će biti jako napaljeni, neki će to priznati, neki neće. To će mjesto uvijek imati posebno mjesto."

Mjesto, vrijeme

TD Garden, Boston, 00:30 po hrvatskom vremenu

Nedostaju

Boston Celtics: Holiday, Brown, Hausen (pod upitnikom)

Milwaukee Bucks: Beauchamp (ozljeda), Antetokounmpo (pod upitnikom)

Zadnji susret

U prošlom međusobnom dvoboju Milwaukee Bucksi potpuno su nadigrali Boston Celticse i na domaćem terenu došli do pobjede od 135:102.

Prognoza

Celticsi su ove sezone druga najbolja momčad lige sa 121 poenom po susretu, a s obzirom na do da Bucksi baš ne briljiraju u obrani u posljednje vrijeme, večerašnji dvoboj trebao bi završiti s većim brojem poena.

FOTO: EPA/CJ GUNTHER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!