Tenis

Češki kvalifikant zaustavio Prižmića u drugom kolu turnira u Petrčanima

Sportnet, Branimir Korać • srijeda, 20.03.2024.
Češki kvalifikant zaustavio Prižmića u drugom kolu turnira u Petrčanima
Foto: EPA

18-godišnji hrvatski tenisač Dino Prižmić doživio je poraz u susretu osmine finala na Falkensteiner Punta Skala Zadar Openu. U četvrtak igraju Nino Serdarušić i Matej Dodig...

Dino Prižmić, 18-godišnji hrvatski tenisač, nije se uspio plasirati u četvrtfinale Falkensteiner Punta Skala Zadar Opena, koji se održava u Petrčanima. U veoma izjednačenom meču drugog kola sa 7:6(8), 0:6, 6:4 pobijedio ga je Čeh Jonáš Forejtek, koji je u glavni turnir došao iz kvalifikacija.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Dino je propustio dobru priliku u prvoj dionici, u kojoj je nakon početnog zaostatka 0:3 dva puta servirao za set, kod 5:4 i 6:5. Do prve set lopte došao je u tie breaku (6:5), potom je spasio dvije, ali ne i treću set loptu.

Nakon što je drugi set osvojio u furioznom tempu (6:0) u trećem su obojica osvajali gemove na svom početnom udarcu dok Čeh nije napravio break za 5:4, što se pokazalo presudnim.

Od hrvatskih tenisača tako su u pojedinačnoj konkurenciji ostali još Nino Serdarušić i Matej Dodig, koji će mečeve osmine finala odigrati u četvrtak. Serdarušića čeka Čeh Zdeněk Kolář, a Dodiga Bugarin Adrian Andrejev.

Falkensteiner Punta Skala Zadar Open je prvi turnir iz ovogodišnje serije Croatian Tennis Pro Tournaments. U tom kalendaru je trenutno 12 turnira, koji će se održati u Petrčanima, Splitu, Dubrovniku, Zagrebu, Osijeku i Bolu.

FOTO: EPA/Sander Koning

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!