Tenis

Prvi bodovi za Markovinu i Martinovića, Mikrut uvjerljiv

HINA, Petar Jenjić • srijeda, 20.03.2024.
Prvi bodovi za Markovinu i Martinovića, Mikrut uvjerljiv

Duje Markovina i Mateo Martinović došli su do svojih prvih bodova na ATP razini na ITF turniru u Opatiji. Do rutinske pobjede stigao je Luka Mikrut...

Današnji dan na ITF turnira u Opatiji posebno će pamtiti dvojica hrvatskih tenisača, 16-godišnji Duje Markovima i 22-godišnji Mateo Martinović, jer su obojica pobjedama u prvom kolu zadnjeg turnira 52. izdanja Istarske rivijere osvojili svoj prvi ATP bod.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Markovina je iznenađujuće uvjerljivo pobijedio 22-godišnjeg slovenskog kvalifikanta Jana Kupčiča sa 6:2, 6:4, dok je u obračunu dvojice dobitnika pozivnica za glavni turnir Martinović svladao 17-godišnjeg Lovru Maričića sa 6:1, 6:2.

Drugi nositelj turnira i prošlogodišnji polufinalist, 19-godišnji Splićanin Luka Mikrut, uvjerljivo je započeo ovogodišnji nastup u Opatiji. Sa 6:2, 6:3 je svladao 18-godišnjeg Talijana Gabrielea Vulpittu. Mikrutov sljedeći suparnik će biti još jedan Talijan, 22-godišnji Alessandro Pecci, koji je sa 6:1, 3:6, 6:3 nadigrao Mađara Gergelya Madarasza.

Duje Markovina će pokušati do četvrtfinala u dvoboju protiv 22-godišnjeg Ukrajinca Oleksandra Ovčarenka, a Mateo Martinović čeka boljeg iz dvoboja dvojice talijanskih predstavnika, petog nositelja Tommasa Compagnuccija i kvalifikanta Lorenza Vatteronija.

Mili Poljičak će u drugom kolu igrati protiv pobjednika iz obračuna dvojice srpskih tenisača, osmog nositelja Dušana Obradovića i kvalifikanta Zorana Ludoškog. U srijedu je svoj pobjednički niz u Opatiji nastavio prošlogodišnji osvajač turnira, 20-godišnji Ukrajinac Vjačeslav Bjelinskij. Treći nositelj je svladao talijanskog kvalifikanta Stefana D'Agostina sa 6:4, 6:2.

Ovogodišnji turnir je već u prvom kolu ostao bez četvrtog nositelja, Francuza Luke Pavlovica, a bolji od njega sa 6:1, 6:2 bio je 18-godišnji Austrijanac Sebastian Sorger.

ITF Opatija, 1. kolo:
Mateo Martinović - Lovro Maričić 6:1, 6:2
Duje Markovina - Jan Kupčić 6:2, 6:4
Luka Mikrut - Gabriele Vulpitta 6:2, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!