Nogomet

FIFA potvrdila: Petar Sučić može igrati za hrvatsku reprezentaciju

Branimir Korać • srijeda, 20.03.2024.
FIFA potvrdila: Petar Sučić može igrati za hrvatsku reprezentaciju
Foto: Damir Senčar/HINA

Hrvatski nogomet dobio je novo pojačanje. Petar Sučić dobio je dozvolu Fife za promjenu reprezentacije i može igrati za hrvatske selekcije...

Mladi veznjak Dinama Petar Sučić ove sezone dobio je i iskoristio priliku, a kvalitetnim nastupima u klubu privukao je pozornost i Hrvatskog nogometnog saveza.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Sučić nije skrivao želju za promjenom reprezentacije, nije prihvatio poziv u mladu reprezentaciju Bosne i Hercegovine te je pokrenut postupak za promjenu nogometnog državljanstva. FIFA je danas dala zeleno svjetlo i Sučić može igrati za Hrvatsku.

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić zadovoljan je odlukom Fife.

"Drago nam je da Petru Sučiću sada definitivno možemo poželjeti dobrodošlicu u hrvatsku nogometnu obitelj. Raduje nas pozitivna odluka Fife te mogućnost da se još jedan talentirani mladić nametne izbornicima i ojača konkurenciju u hrvatskim reprezentacijama. Zahvaljujem svima koji su dali svoj doprinos ovom pozitivnom raspletu, kao i Petru što s velikom željom bira igrati za Hrvatsku te njegovoj obitelji koja ga je u tom duhu odgojila", prenosi stranica Hrvatskog nogometnog saveza.

Zadovoljstvo ne skriva niti Stipe Pletikosa.

"Zadovoljstvo mi je što smo formalno završili još jedan ovakav postupak pred tijelima Svjetske nogometne federacije i zahvaljujem svima koji su sudjelovali u procesu, posebno mladom Petru i njegovoj obitelji. Vjerujemo da će on nastaviti uzlaznu putanju svog nogometnog razvoja i svojim vještinama osigurati mjesto u nacionalnim selekcijama. Svaki kandidat za reprezentaciju nam je itekako važan."

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!