Nogomet

Ivanušec: 'Cilj mi je pružati igre kao u zadnjoj sezoni u Dinamu i bolje'

Branimir Korać, HINA • srijeda, 20.03.2024.
Ivanušec: 'Cilj mi je pružati igre kao u zadnjoj sezoni u Dinamu i bolje'
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL

Luka Ivanušec polako hvata pravu formu nakon ozljede koja ga je neko vrijeme držala van terena. Problema s ozljedom više nema niti Martin Erlić...

Ozljeda je iza mene, nemam više nikakvih problema. Polako se vraćam u formu, sad je sve dobro, kazao je hrvatski reprezentativac Luka Ivanušec uoči sutrašnjeg odlaska "Vatrenih" u Egipat na pripremni turnir.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Izgubio sam dva mjeseca, taman sam došao u klub, počeo se privikavati na ritam, na treninge, na ekipu. Ali hvala Bogu sada je to iza mene," dodao je krilni igrač hrvatske reprezentacije i Feyenoorda.

Aktualni nizozemski prvak je trenutačno na drugom mjestu "Eredivisie" sa 10 bodova zaostatka za liderom PSV Eindhovenom.

"Mislim da smo bili jako dobri i u Ligi prvaka i u Europskoj ligi. PSV ne prosipa bodove, nama je najvažnije zadržati drugu poziciju koja vodi direktno u Ligu prvaka i pokušat osvojiti Kup."

Osvrnuo se na svoju trenutačnu formu.

"Cilj mi je pružati igre kao u zadnjoj sezoni u Dinamu i bolje, mislim da u zadnje vrijeme polako dolazim u pravu formu. Dobivam kontinuitet i minutažu."

Hrvatsku u Kairu očekuje ogled protiv Tunisa 23. ožujka, a potom tri dana kasnije ogled protiv Egipta ili Novog Zelenda. Zavisno od ishoda polufinalnih mečeva.

"Osim "team-buildinga", ne smijemo zanemariti rezultat kako bi atmosfera ostala dobra kakva je i sada i kako bi puni samopouzdanja otišli na EURO."

Ivanušec je prokomentirao i stanje u hrvatskom nogometu i činjenicu da će najveće derbije suditi strani suci.

"Ne znam koliko je to potrebno, mislim da su naši suci jako dobri. Međutim, to je odluka ljudi kojima je to posao."

Zdravstvenih problema je imao i Martin Erlić, no sada je to stvar prošlosti.

"Bila je to manja ozljedica lože, ali to se zaliječilo, sada sam u punom pogonu. U zadnje tri utakmice sam odigrao punu minutažu," kazao je stoper talijanskog Sassuola koji se trenutačno nalazi u zoni ispadanja.

"Sami smo se doveli u tu situaciju, imamo dobru ekipu, imamo novog trenera i vjerujem da ćemo se spasiti. Treba odraditi što najbolje moguće iduće utakmice, ako ćemo igrati kao zadnje dvije utakmice, vjerujem da ćemo se spasiti," dodao je.

Istaknuo je kako se raduje okupljanju "Vatrenih" nakon skoro četiri mjeseca.

"Svako okupljanje reprezentacije me veseli, sretan sam što sam ovdje, što sam s dečkima. Idemo se pripremiti kako treba. Moramo ozbiljno shvatiti ove dvije utakmice," poručio je.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!