Nogomet

Ivanković u debiju na klupi Kine ispustio dva gola prednosti

Mario Borko • četvrtak, 21.03.2024.
Ivanković u debiju na klupi Kine ispustio dva gola prednosti
Foto: Marko Jurinec/HINA

U Aziji se odigravaju pretkvalifikacije za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2026. godine, a osim remija Singapura i Kine, valja istaknuti pobjedu Japana nad Sjevernom Korejom te iznenađujući bod Tajlanda kod Južne Koreje...

I dok se u Europi odigravaju dodatne kvalifikacije za Europsko prvenstvo, a već kvalificirane reprezentacije čekaju prijateljske susrete, u Aziji su pretkvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2026. godine u punom jeku. U trećem kolu, izuzev nekoliko iznenađenja, favoriti su u pravilu opravdali svoj status i približili se tako prolasku u iduću fazu.

Igraj na utakmice Azijskih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Japan je do treće pobjede u isto toliko utakmica stigao kod kuće protiv Sjeverne Koreje. Bilo je minimalnih 1:0. U istoj grupi dogodilo se veliko iznenađenje, Mjanmar je kod kuće remizirao protiv Sirije, završilo je 1:1. Mjanmarci su tako nakon dva poraza od 5:0 i 6:1 stigli do prvog boda.

Branko Ivanković debi na klupi Kine neće pamtiti po dobrom. Njegova momčad je na gostovanju kod Singapura na poluvremenu vodila s 0:2, a propustila je realizirati i kazneni udarac. U nastavku susreta Singapur je bio bolji i na kraju stigao do 2:2. Singapurcima je ovo prvi bod, a Kinezima u prilog nije išao ni drugi rezultat druge utakmice u skupini u kojoj je Južna Koreja kod kuće remizirala s Tajlandom. Tajlanđani su sada zahvaljujući boljoj gol razlici ispred Ivankovićeve reprezentacije.

Od preostalih rezultata Kirgistan je u gostima pobijedio Tajvan. Uzbekistan je s 0:2 slavio kod Hong Konga, a Indonezija je s minimalnih 1:0 bila bolja od Vijetnama. Jordan je s 0:3 pobijedio na gostovanju kod Pakistana, a Australija je do treće pobjede stigla kod kuće protiv Libanona, bilo je 2:0.

Azijske pretkvalifikacije igraju se po sustavu europske Lige prvaka pa će tako sve reprezentacije već za tri dana opet igrati međusobno, ali naravno zamijenit će domaćinstva.

Azijske pretkvalifikacije, 3. kolo:
Japan – Sjeverna Koreja 1:0
Mjanmar – Sirija 1:1
Južna Koreja – Tajland 1:1
Singapur – Kina 2:2
Tajvan – Kirgistan 0:2
Hong Kong – Uzbekistan 0:2
Indonezija – Vijetnam 1:0
Pakistan – Jordan 0:3
Australija – Libanon 2:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!