Nogomet

Odlukom Uefe tri kluba kažnjena zbog ponašanja svojih navijača

Mario Borko • četvrtak, 21.03.2024.
Odlukom Uefe tri kluba kažnjena zbog ponašanja svojih navijača
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

Viktorija Plzen, Legija Varšava i Toulouse zaradili su kazne Disciplinske komisije Europske nogometne federacije, a kao razlozi su navedeni izgredi navijači i organizacijski propusti na europskim utakmicama...

Hrvatski klubovi svakog tjedna primaju “čestitke“ HNS-a zbog ponašanja navijača ili organizacijskih manjkova. Nisu toga lišeni ni klubovi u Europi, a iz Uefe su objavili da je njihova Disciplinska komisija odlučila kazniti tri kluba: Toulouse, Viktoriju Plzen i Legiju Varšavu.

Igraj na utakmice Konferencijske lige na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Francuski prvoligaš je kažnjen s 25 tisuća eura i uvjetnim zatvaranjem dijela stadiona na dvije godine. Kao razlozi su navedeni bacanje predmeta u teren od strane domaćih navijača, blokiranja javnih prolaza, vatrometa i nesportskog ponašanja. Sve to dogodilo se u uzvratnoj utakmici doigravanja za osminu finala Europske lige protiv Benfice. Inače Ljubičasti su u toj utakmici tražili prolaz nakon minimalnog poraza u Lisabonu, ali završilo je 0:0 tako da su naposljetku ispali. U ligi su trenutno 11., ispali su iz kupa i izvjesno je da ih iduće sezone nećemo gledati u Europi.

Poljaci su zbog nedopuštenog transparenta, blokiranja prolaza i nedovoljnog ograničenja kretanja gledatelja kažnjeni s 21 tisuću eura i djelomičnim zatvaranjem stadiona. Istu su kaznu već zaradili u prošlosti tako da će iduću europsku utakmicu morati igrati pred praznim tribinama. Legija je trenutno na petom mjestu i u žestokoj je borbi za ulazak u europske kvalifikacije iduće sezone.

Od svih kažnjenih klubova jedino je Viktoria Plzen i dalje aktivna u natjecanju. Naime Česi su kažnjeni zbog ponašanja svojih navijača odnosno bacanja razno raznih predmeta na teren u utakmici protiv Servette u osmini finala Konferencijske lige.

Klub je kažnjen s 30 tisuća eura i uvjetnim djelomičnim zatvaranjem stadiona na dvije godine. Viktorija će u četvrtfinalu na svom terenu dočekati Fiorentinu i tu broj gledatelja neće biti ograničen.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!