Nogomet

Japanski nogometaši ne putuju u Sjevernu Koreju: 'Rekli su nam na poluvremenu'

HINA, Petar Jenjić • četvrtak, 21.03.2024.
Japanski nogometaši ne putuju u Sjevernu Koreju: 'Rekli su nam na poluvremenu'
Foto: EPA

Dvoboj Sjeverne Koreje i Japana vrlo vjerojatno se neće odigrati u Pjongjangu, objavio je Japanski nogometni savez. Sjeverni Korejci obavijestili su ih da ne mogu organizirati dvoboj...

Prilično je izvjesno kako nogometaši Sjeverne Koreje neće biti domaćini Japanu u svojoj zemlji, u kvalifikacijskom ogledu skupine B za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2026. godine.

Igraj na međunarodne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Na poluvremenu su nam čelnici sjeverno-korejskog saveza poručili kako ne mogu organizirati domaću utakmicu koja je bila predviđena u Pjongjangu", službeno je objavio Japanski nogometni savez, a prenosi francuski L'Equipe.

U pitanju je bilo poluvrijeme utakmice trećeg kola azijskih kvalifikacija u kojoj je Japan u Tokiju pobijedio Sjevernu Koreju 1:0. Isti suparnici trebali su igrati na sjeverno-korejskom tlu 26. ožujka.

Još se uvijek o svemu nije službeno očitovao Azijski nogometni savez, no plan je da i u drugom susretu ponovno Japan bude domaćin ovom suparniku. Na ljestvici ove skupine vodi Japan s maksimalnih devet bodova. Sirija ima četiri, Sjeverna Koreja tri, dok je posljednji Mianmar s jednim bodom.

FOTO: EPA/JIJI PRESS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!