Nogomet

Portugal nadigrao Švedsku, Slovenci remizirali na Malti

Petar Jenjić • četvrtak, 21.03.2024.
Portugal nadigrao Švedsku, Slovenci remizirali na Malti
Foto: EPA

Odigrane su još tri prijateljske utakmice. Portugal je na domaćem terenu visoko slavio protiv Švedske, Slovenija je remizirala na Malti, dok je Italija bila bolja od Venezuele...

Nogometaši Portugala u Guimaraesu su bili domaćini Švedskoj te došli do visoke 5:2 pobjede u prijateljskom dvoboju. Jednosmjerna utakmica u potpunosti je otišla na stranu domaćina.

Igraj na međunarodne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Već nakon prvog poluvremena Portugal je vodio s 3:0, prvo je u 24. poentirao Rafael Leao, devet minuta kasnije zabio je Matheus Nunes, da bi u smiraj poluvremena mrežu zatresao i Bruno Fernandes.

Bruma je zabio za 4:0 u 57., da bi u sljedećem napadu zaostatak smanjio Viktor Gyokeres. Igrala se 61. minuta kad je Goncalo Ramos zabio za 5:1, dok je konačan rezultat postavio Gustaf Nilsson u 90. minuti.

U SAD-u, točnije Fort Lauderdaleu, prijateljski dvoboj odigrali su Italija i Venezuela. Na koncu su do pobjede stigli Azzuri koji su slavili s 2:1.

Venezuela je mogla povesti u trećoj minuti iz penala, no Gianluigi Donnarruma obranio je kazneni udarac Salomonu Rondonu. Talijani su poveli u 40. minuti preko Matea Reteguija, da bi već do kraja poluvremena njihov protivnik izjednačio preko Darwina Machisa.

U drugom poluvremenu vidjeli smo još jedan pogodak, a ponovno se u strijelce upisao Retegui koji je donio pobjedu Italiji. Igrala se 81. minuta.

Prijateljsku utakmicu odigrala je i Slovenija koja je gostovala na Malti gdje nije uspjela doći do pobjede. Dvoboj je završio rezultatom 2:2.

Gosti su vodili 1:0 na poluvremenu zahvaljujući golu Andraža Šporara, u nastavku su Maltežani preokrenuli preko Matthewa Guillaumiera i Stephena Pisanija, ali remi Slovencima donio je Benjamin Šeško.

Prijateljske utakmice:
Malta - Slovenija 2:2
Portugal - Švedska 5:2
Italija - Venezuela 2:1

FOTO: EPA/ESTELA SILVA

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!