Nogomet

Kolumbija testira Španjolsku, obje reprezentacije žele nastaviti odličan niz

Branimir Korać • petak, 22.03.2024.
Kolumbija testira Španjolsku, obje reprezentacije žele nastaviti odličan niz
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

Vrlo zanimljiv prijateljski dvoboj na rasporedu je u Londonu. Sastaju se dvije reprezentacije koje su u odličnoj seriji, Španjolska i Kolumbija…

Španjolska će biti hrvatski protivnik u skupini Europskog prvenstva, a kao jednu od provjernih utakmica prije Eura, Španjolci su izabrali Kolumbiju. Obje reprezentacije su u odličnom nizu i očekuje se jako dobra utakmica.

Igraj na Španjolska - Kolumbija na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Španjolci su izašli kao pobjednici iz posljednjih osam utakmica koje su odigrali, ne znaju za poraz od kvalifikacijskog dvoboja protiv Škotske u Glasgowu gdje su izgubili s 2:0. Jedini susret od tih osam u kojima su slaviloi, a da nisu uspjeli slaviti u 90 minuta, bio je onaj protiv Hrvatske u finalu Lige navija gdje su bili bolji nakon jedanaesteraca.

U Londonu se može očekivati kako će španjolski izbornik isprobati neke igrače koji možda nisu imali najveću minutažu dosad i to u susretu protiv momčadi koja izgleda i igra jako dobro već neko vrijeme.

Kolumbija je u još većem nizu utakmica bez poraza, njih čak 19 gledajući sva natjecanja i prijateljske utakmice. Posljednji poraz Kolumbija je upisala još u veljači 2022. godine, prije više od dvije godine, u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo protiv Argentine s 1:0.

Trenutni niz Kolumbije iznosi četiri pobjede, u kvalifikacijama protiv Brazila i Paragvaja te u prijateljskim dvobojima protiv Venezuele i Meksika.

Što su rekli

Luis de la Fuente, izbornik Španjolske: "Kolumbija nije upisala poraz već dvije godine, a njihov izbornik je neporažen u posljednjih 17 utakmica. Pokazuje to njihovu snagu, momčad je to sa sjajnim igračima poput Mosquere, Mujice, Luisa Diaza, Borrea. To je moćna momčad puna samopouzdanja."

Nestor Lorenzo, izbornik Kolumbije: "Ovo je pripremna utakmica po mjeri. Dobro će nam doći da vidimo gdje se igrači trenutno nalaze i koliko su napredovali. Igramo protiv reprezentacije koja je svjetski prvak i moramo biti na svom vrhuncu."

Mjesto, vrijeme

London, London Stadium, 21:30

Prošli dvoboj

Ove dvije reprezentacije prošli put su se susrele 2017. godine također u prijateljskom susretu koji je završio 2:2. Pogotke za Španjolsku postigli su David Silva i Alvaro Morata, a za Kolumbiju Edwin Cardona i Radamel Falcao.

Prognoza

Obje momčadi imaju veliki uspješan niz, a on bi se mogao nastaviti remijem. Teško je procijeniti formu, Španjolska je na papiru favorit, ali Kolumbijini rezultati su ta svaki respekt.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!