Nogomet

Drugi dvoboj u šest mjeseci: Francuska bez Griezmanna dočekuje Njemačku

Petar Jenjić • subota, 23.03.2024.
Drugi dvoboj u šest mjeseci: Francuska bez Griezmanna dočekuje Njemačku
Foto: EPA

Večeras će u Lyonu prijateljsku utakmicu odigrati Francuska i Njemačka. Bit će im to drugi međusobni dvoboj u posljednjih šest mjeseci, a u njemu će se zaustaviti veliki niz Antoinea Griezmanna...

Francuska i Njemačka večeras će u Lyonu odigrati svoju drugu prijateljsku utakmicu u razmaku od pola godine. Za razliku od prve u Dortmundu, gdje je domaćin slavio rezultatom 2:1, večerašnji dvoboj igrat će se u Lyonu s početkom u 21 sat.

Igraj na Francuska - Njemačka na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Francuzi su grupnu fazu zaključili s 22 osvojena boda iz osam utakmica, a samo su na gostovanju kod Grčke odigrali 2:2. Bila je to ujedno i posljednja koju su uopće odigrali, a par dana prije iste upisali su rekordnu pobjedu od 14:0 protiv Gibraltara. Didier Deschamps defintivno je imao dosta razloga za zadovoljstvo i s optimizmom može gledati na predstojeće izazove.

Julian Nagelsmann preuzeo je klupu njemačke reprezentacije nakon što je Hansi Flick dobio otkaz u rujnu. Na turneji u SAD-u, u listopadu prošle godine, Njemačka je prvo svladala domaćina s 3:1, a zatim remizirala s Meksikom. Završilo je 2:2.

Zadnje dvije prijateljske utakmice, odigrane u studenom, nisu prošle dobro. Prvo je u Berlinu do pobjede od 3:2 došla Turska, nakon čega je Austrija u Beču slavila rezultatom 2:0. Nagelsmann je sada već dovoljno vremena za kormilom "Elfa" da se prve naznake rezultata vide, makar i u prijateljskim utakmicama.

U kadru Francuske neće biti Antoinea Griezmanna koji ima problema s gleženjm i tako će propustiti svoju prvu utakmicu za francusku reprezentaciju nakon čak 84 uzastopna nastupa. Posljednji put za nacionalnu selekciju nije igrao u lipnju 2017. godine, u prijateljskom dvoboju protiv Engleske.

Kod Njemačke će zbog ozljede preskočiti ovu akciju Manuel Neuer i Aleksandar Pavlović. Vratar Bayerna trebao bi biti spreman za dvoboj s Arsenalom u Ligi prvaka, a za Nagelsmanna i dalje je prvi izbor za vratara na Euru. Od spomenutog poraza od Austrije, na novom reprezentativnom popisu nema: Matsa Hummelsa, Niklasa Sulea, Kevina Trappa, Leona Goretzke, Leroya Sanea, Sergea Ganbryja i Tima Wernera.

Što su rekli

Didier Deschamps, izbornik Francuske: "Nije natjecateljska utakmica, ali svejedno odlična. Sve su važne, sudit će te po njima. Ja i stručni stožer iskoristit ćemo ovu priliku kako bismo dobili neke odgovore prije konačnog popisa. Uvijek postoje lekcije koje trebate naučiti."

Julian Nagelsmann, izbornik Njemačke: "U zadnje dvije utakmice imao sam možda previše igrača na terenu koji su usmjereni na napad. Ovaj smo tjedan radili dobro na treningu i imam pouzdanje da ćemo isporučiti sutra dobru utakmicu. Pritisak koji imamo je pritisak da budemo uspješni, ali ostatak su samo problemi doneseni izvana. Želimo biti mudri i uživati u ove dvije važne utamice."

Mjesto, vrijeme

Parc Olympique Lyonnais, Lyon, 21:00

Nedostaju

Francuska: Griezmann (ozljeda)

Njemačka: Pavlović, Neuer (ozljede)

Zadnji susret

Ove dvije reprezentacije igrale su prijateljski susret i u rujnu prošle godine kada je Njemačka slavila s 2:1 u Dortmundu.

Prognoza

U ovom trenutku Francuska definitivno ima kvalitetu više u odnosu na protivnika, tako da bi večeras pobjedu trebala upisati. Ipak, očekujemo barem jedan pogodak od strane gostiju.

FOTO: Friedemann Vogel/EPA

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!