Nogomet

Dalić: 'Želimo taj trofej kad smo već ovdje'

hns.family, Petar Jenjić • nedjelja, 24.03.2024.
Dalić: 'Želimo taj trofej kad smo već ovdje'
Foto: Damir Senčar/HINA

Izbornik Zlatko Dalić inzistirao je na ozbiljnom pristupu protiv Tunisa, a sada će to željeti i u finalnoj utakmici turnira. Ističe da želi osvojiti turnir...

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije, Zlatko Dalić, bio je zadovoljan plasmanom Vatrenih u finale ACUD Cupa u Egiptu, bez obzira na to što je polufinalna pobjeda nad Tunisom stigla tek poslije izvođenja jedanaesteraca.

Igraj na Hrvatska - Egipat na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Za Dalića je za kormilom Vatrenih “bijela točka” još jednom bila sretna.

"Bilo bi bolje da smo na jedanaesterce pobijedili Španjolsku u finalu Lige nacije, a sada izgubili, ali dobro... Tako je to u nogometu", rekao je Dalić, koji inzistira na ozbiljnom pristupu bez obzira na prijateljski karakter utakmica.

"Želimo osvojiti turnir, želimo taj trofej kad smo već ovdje. Opet ćemo skupiti snage i dati šansu nekim drugim igračima. Cilj je bio da se ovdje podružimo, da odradimo ovo bez ozljeda i da svi koji su tu dobiju priliku. Utakmica protiv Tunisa je bila teška, protivnik se branio cijelo vrijeme, stajao u bloku s desetoricom igrača i bio opasan u nekoliko kontranapada. Mi smo stvorili premalo šansi i to je problem. Međutim, nemam što zamjeriti igračima jer su se trudili i dali sve od sebe."

Izbornik je zadovoljan što njegova momčad nije primila gol i što je pobijedila.

"Napravili smo što smo htjeli. Dali smo priliku i nekim drugim igračima i ostvarili plasman u finale."

Tijekom utakmice je posebno upečatljivo bilo skandiranje domaćih navijača hrvatskom kapetanu Luki Modriću doslovno poslije svakog njegovog dodira s loptom.

"Dođeš u Egipat, u Afriku i svi navijaju za Luku, bodre ga i skandiraju njegovo ime. To pokazuje koliko je Luka priznat u svijetu", zaključio je Dalić.

Autor: HNS.family

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!