Nogomet

Srbija na Cipru traži iskupljenje za ružan poraz u Moskvi

Branimir Korać • ponedjeljak, 25.03.2024.
Srbija na Cipru traži iskupljenje za ružan poraz u Moskvi
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL

Reprezentativci Cipra i Srbije sastat će se danas u najstarijem ciparskom gradu Larnaki. I jednima i drugima bit će ovo druga prijateljska utakmica u ovom terminu te će tražiti prvu pobjedu...

I dok se remi Cipra i Latvije ne može nazvati nekim neočekivanim rezultatom, vrlo uvjerljiv poraz Srbije u Moskvi protiv Rusije ipak je iznenadio. Očekivao se u najmanju ruku neizvjesniji dvoboj.

Igraj na Cipar - Srbija na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Rusija je iz dobro poznatih razloga ostala i bez kvalitetnijih prijateljskih utakmica stoga je dolazak Srbije popratila s velikim zanimanjem, a zadovoljstvo joj je bilo još veće nakon što je upisala pobjedu 4:0.

Srbija je odigrala lošu utakmicu, već u 21. minuti ostala je s igračem manje nakon što je isključen Milan Gajić. Iz tog isključenja izrodio se i kazneni udarac nakon kojeg je Rusija krenula prema uvjerljivoj pobjedi.

Taj poraz nije dobro primljen u srpskoj javnosti i u gostima na Cipru pokušat će se iskupiti dobrim nastupom i dobrim rezultatom. Kvaliteta je na strani Srbije, ali i domaćin će imati svoje motive.

Ciprani sigurno ne žele izgubiti na svom travnjaku i puno bi im značio dobar rezultat protiv ovako kvalitetnog protivnika.

Ciprani su prije četiri dana također u Larnaki ugostili Latviju i remizirali 1:1. Poveli su golom Pittasa u 34. minuti, ali Latvijci su se vratili pet minuta prije kraja i izvukli remi.

Što su rekli

Temuri Ketsbaia, izbornik Cipra: "Moramo odraditi naš dio posla. Čeka nas teška utakmica protiv teškog protivnika koji će igrati i na Europskom prvenstvu. Protiv Latvije smo htjeli pobjedu, ne zadovoljava nas remi. U prvom poluvremenu smo bili dobri, ali drugo poluvrijeme bilo je loše. Sada nas čeka težak meč, ali i prilika da isprobamo neke druge igrače i druge stvari u igri."

Dragan Stojković, izbornik Srbije: "Priključio se Milenković, svi su u konkurenciji, bit će nekih promjena i tu nema sumnje. Želimo isprobati nešto što smo radili prethodnih dana i ovu utakmicu vidimo kao rehabilitaciju nakon one u Rusiji. Očekujem od igrača da na terenu odrade sve što treba. Utakmica u Rusiji je poraz koji je došao, ali treba biti pošten i reći da to nije bila najbolja ekipa Srbije. Ima igrača koji su ispred pojedinaca koji su startali u Moskvi, a sve to znači da sada na Cipru očekujem bolje izdanje."

Mjesto, vrijeme

Larnaka, AEK Arena, 18:00

Prošli dvoboj

Prošli put ove dvije reprezentacije sastale su se još 2016. godine kada je Srbija u prijateljskom dvoboju slavila s 2:1. Golove su postigli Aleksandar Mitrović i Dušan Tadić, a za Cipar autogol Nikola Maksimović.

Prognoza

Srbija je kvalitetnija i očekuje se njena pobjeda u ovom susretu. Dobar otpor zadovoljio bi Ciprane.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!