Košarka

Sacramento u lovu na prvu pobjedu protiv Philadelphije u pet godina

Mario Borko • ponedjeljak, 25.03.2024.
Sacramento u lovu na prvu pobjedu protiv Philadelphije u pet godina
Foto: EPA

U noći s ponedjeljka na utorak igra se drugi ovosezonski dvoboj između Sacramento Kingsa i Philadelphia 76ersa. Obje ekipe su na jednu pobjedu udaljene od šestog mjesta u svojoj konferenciji koje vodi izravno u doigravanje...

Regularna sezona NBA lige polako se bliži svome kraju, ostalo je još 11-12 utakmica i momčadi koje se bore za ulazak u play-off ili play-in moraju loviti pobjede. Upravo u takvoj situaciji nalaze se Sacramento Kingsi i Philadelphia 76ersi koji su u svojim konferencijama sedmi, odnosno osmi, s pobjedom zaostatka za šestom ekipom. Sacramento u utakmicu ulazi kao veliki favorit i trebao bi napokon prekinuti niz od deset uzastopnih poraza u međusobnim dvobojima. Posljednju pobjedu Kingsi su ostvarili prije više od pet godina.

Igraj na utakmice NBA lige na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Kingsi su prošle sezone na iznenađenje mnogih stigli do trećeg mjesta na Zapadu s omjerom 48-34. U ovoj je do kraja regularnog dijela ostalo još 12 utakmica, a Kingsi su na omjeru 41-29 što znači da igraju na sličnoj razini. Ipak druge momčadi u konferenciji ostvarile su puno bolji omjer pa se Sacramento trenutno nalazi na sedmom mjestu i u posljednjim utakmicama ga čeka velika borba sa Sunsima i Mavericksima za šesto mjesto.

U ovoj sezoni karakterizira ih konstanta, nisu imali velikih amplituda. Najduži niz pobjeda iznosio je šest, a poraza četiri utakmice. Prije dva dana pobijedili su Orlando Magic u gostima 107:109 i tako stigli do sedme pobjede u posljednjih deset utakmica. Taj podatak sugerira da se forma kako se bliži doigravanje diže, ali još uvijek postoji puno prostora za napredak u obrani u kojoj su prema statistici Kingsi uglavnom u donjem dijelu lige. De'Aaron Fox je u prošloj utakmici zabio 31 poen, a protiv 76ersa će trebati pomoć trećeg strijelca momčadi Malika Monka koji je u Orlandu u 22 minute na parketu ostao bez ijednog koša.

Ozbiljnije ambicije 76ersa u ovoj sezoni završile su nakon ozljede Joela Embiida. Omjer s prošlogodišnjim MVP-om u sastavu iznosi 26-8, a bez njega je 13-24 i ti brojevi najbolje govore o njegovom utjecaju na ekipu. Kamerunac se ozlijedio krajem siječnja i upitno je hoće li se vratiti na teren, iako klupski liječnici vjeruju da bi povratak mogao uslijediti za nekoliko tjedana. Momčad do tada ima jedan jedini zadatak, a to je dočepati se doigravanja. Vjerojatnije je da će to učiniti preko play-in razigravanja nego direktnim ulaskom. Indiana Pacersi i Miami Heat su na istom omjeru i bit će to velika borba do samog kraja.

76ersi se trenutno nalaze na kalifornijskoj turneji, a nakon poraza od Lakersa iznenadili su Clipperse sa 107:121. Bila je to četvrta pobjeda u posljednjih deset utakmica, ali mogla bi imati pozitivan utjecaj na samopouzdanje momčadi uoči utakmice kod Sacramenta i ponovnog susreta s Clippersima. Puno će toga ovisiti o Tyreseu Maxeyu koji je najbolji strijelac momčadi, a još jedna dobra predstava Camerona Paynea, koji je u prošloj utakmici pridonio s 23 poena, bila bi od velikog značaja protiv favorizirani Kingsa.

Što su rekli

Mike Brown, trener Sacramento Kingsa: "Želim da igramo brzo u napadu, neke prilike i otvorene šutove moramo koristi bolje. U obrani moramo biti čvršći, a najbolji putokaz nam je utakmica s Orlandom u kojoj smo malo griješili, a suparnika tjerali na puno izgubljenih lopti i zahvaljujući tome smo pobijedili."

Nick Nurse, trener Philadelphia 76ersa: "U takvim utakmicama na teškim gostovanjima moramo izaći na teren i pružiti pravu borbu. Ako se borimo i dajemo sve od sebe to nam daje šansu za pobjedu. Ako nismo na tom nivou ne možemo ni očekivati da ćemo doći do pozitivnog rezultata."

Mjesto, vrijeme

Sacramento, Golden 1 Center, 3:00 (po hrvatskom vremenu)

Nedostaju

Sacramento Kings: Kevin Huerter, Trey Lyles

Philadelphia 76ers: Robert Covington, Joel Embiid, Kyle Lowry, De'Anthony Melton

Zadnji susret

U posljednjem susretu ove dvije momčadi igranom sredinom siječnja, 76ersi su slavili sa 112:93 i tako stigli do desete uzastopne pobjede protiv Kingsa. Posljednja pobjeda Sacramenta datira iz 2019. godine.

Prognoza

Kingsi su u ovoj utakmici veliki favoriti i vrijeme je da napokon prekinu crnu seriju.

FOTO: EPA/JOHN G. MABANGLO

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!