Nogomet

Britanski portal svrstao Luku Modrića na drugo mjesto najboljih veznjaka Lige prvaka

Mario Borko • utorak, 26.03.2024.
Britanski portal svrstao Luku Modrića na drugo mjesto najboljih veznjaka Lige prvaka
Foto: EPA

Portal Give Me Sport često izbacuje ljestvice najboljih u mnogim sportovima, a na red je došao nogomet. Među 30 "najvećih" igrača u povijesti Lige prvaka (od 1992.) kapetan hrvatske reprezentacije stavljen je na treće, a u poretku deset najboljih veznjaka na drugo mjesto...

Koliko strani mediji i nogometni stručnjaci cijene Luku Modrića pokazao je i britanski portal Give Me Sport koji ga je na svojim ljestvicama "najvećih" igrača i najboljih veznjaka u povijesti Lige prvaka (od 1992.) stavio na treće, odnosno drugo mjesto. Hrvatski kapetan na prvoj u leđa gleda samo Cristianu Ronaldu i Lionelu Messiju, a na drugoj se ispred njega našao Xavi Hernandez.

Igraj na međunarodne prijateljske utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Pri odabiru 30 "najvećih" igrača u povijesti Lige prvaka, Britanci su se vodili brojem osvojenih naslova, brojem golova, "ikonskih" poteza i cjelokupnu ostavštinu u natjecanju. Prema tim kriterijima ispred Modrića su Cristiano Ronaldo i Messi. Portugalac je u usporedbi s Argentincem skupio više nastupa, zabio više golova i osvojio više trofeja pa je zato stavljena na prvo mjesto. Iza Realove "desetke" smjestili su se Andres Iniesta i Karim Benzema. Na listi očekivano dominiraju igrači Real Madrida i Barcelone.

Lista veznjaka napravljena je prema kriterijima broja osvojenih naslova, odigranih utakmica, golova, asistencija, nogometnih kvaliteta i istaknutih trenutaka. Iako su kriteriji slični, na ovoj je listi prvo mjesto zauzeo je Xavi. Španjolac je odigrao 151 utakmicu, zabio 11 golova i upisao 31 asistenciju, a pritom je osvojio četiri Lige prvaka. Modrić je do ovog trenutka odigrao 123 utakmice, a u njima je zabio devet golova i upisao 17 asistencija. Iako bivši igrač Dinama ima jednu "kantu" više, u ovom izbori je prednost dobio trener Barcelone. Top pet zatvaraju Iniesta, Zinedine Zidane i Clarence Seedorf.

Od većine igrača na listi Modrić je jedini koji je još uvijek i koji u 39. godini i dalje gradi svoju ostavštinu u najelitnijem nogometnom natjecanju. Suigrač Toni Kroos šesti je među veznjacima, ali tek 20. na listi "najvećih".

FOTO: EPA/Javier Lizon

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!