Nogomet

Hrvatska U-19 reprezentacija zaključila kvalifikacije porazom od Rumunjske

Mario Borko • utorak, 26.03.2024.
Hrvatska U-19 reprezentacija zaključila kvalifikacije porazom od Rumunjske
Foto: Saša Miljević/PIXSELL

Izabranici Siniše Oreščanina nakon Turske, u Varaždinu su poraženi i od Rumunjske. Iako je utakmica bila rezultatski nebitna, Hrvatska je porazom kvalifikacije završila na trećem mjestu skupine...

Sve je bilo poznato već u subotu. Poraz od Turske 2:1 eliminirao je Hrvatsku iz borbe za Europsko prvenstvo. Utakmica protiv Rumunjske bila je rezultatski nebitna za obje reprezentacije, a pobjedu su upisali mladi Rumunji. Na Stadionu Varteksa završilo je 0:1, a porazom su izabranici Siniše Oreščanina kvalifikacije završili na pretposljednjem mjestu u skupini.

Igraj na međunarodne prijateljske utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Pobjeda protiv Njemačke dala je veliku nadu, ali Hrvatska jednostavno nije mogla više od toga. Rumunji su do pobjede stigli u 73. minuti. Adrian Mazilu je ubacio iz kornera, a između dvojice hrvatskih igrača na prvoj vratnici Rares Pop je uspio skrenuti loptu u mrežu Jana Hlapčića. Inače Vatreni su bili u najjačem sastavu, ali u 18. minuti ozlijedio se Borna Buljan pa je vratar Osijeka uskočio među vratnice i nakon primljenog gola spasio svoju momčad od još težeg poraza.

Bila je ovo elitna kvalifikacijska skupina za prolazak na Euro, a svoje mjesto je izborila Turska. Turci su istovremeno igrali utakmicu posljednjeg kola. Pobijedila ih je Njemačka s 2:0, ali Nijemci su usprkos pobjedi ostali na začelju. Rumunji kao i Turci imaju šest bodova, ali su izgubili međusobni susret pa su zbog toga završili kao drugi.

U ovom ciklusu Oreščaninova momčad je gubila od Slovačke, Bugarske, Saudijske Arabije, Grčke, Turske i Rumunjske. Uz šest poraza upisala je četiri pobjede i tri remija. Ovo će biti sedmi uzastopni turnir na kojem neće biti Hrvatske, a posljednji nastup imala je 2016. godine.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!